Η πρώτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Βωβούσας (17-24 Ιουλίου) είναι γεμάτη με ομιλίες που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις του κοινού στο έπακρο και.. δεν είναι υπερβολή. Είναι μόνο δωρεάν!

Σε συνδιοργάνωση με το Μπουλούκι, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου, μια μεγάλη παρέα καθηγητών και ερευνητών αποτελούμενη από την Ελευθερία Τσακανίκα, τον Γιώργο Μαντάνη, τον Βασίλη Νιτσιάκο και τον Κώστα Παγανιά θα αναλύσουν τις προεκτάσεις της βλαχικής παράδοσης παραγωγής του κατραμιού.

Ακολουθούν, την Κυριακή 18 Ιουλίου το απόγευμα, οι αρχιτέκτονες Κωνσταντίνα-Άννα Σοφιανίδη και Άννα Μπίζα με την διπλωματική τους εργασία Το Περιπλανώμενο Δικαστήριο των Υδάτων, στην οποία αναπτύσεται μια μεθοδολογία όπου τα υδάτινα σώματα, ως νομικές προσωπικότητες πια, αφηγούνται την ιστορία τους και εκδικάζονται ισάξια απέναντι στον άνθρωπο.

Ο αρχαιολόγος Φαίδων Μουδόπουλος-Αθανασίου, την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα την αρχαιολογία του τοπίου θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση πού κρύβεται ο ανθρώπινος παράγοντας στα αρχέγονα δάση και τα ορεινά λαγκάδια;

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου παίρνει τη σκυτάλη ο αρχειονόμος-βιβλιοθηκονόμος Χρήστος Ζαμπακόλας όπου θα παρουσιάσει τον πλούσιο περιοδικό τύπο του Ζαγοριού από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα.

Τέλος ο φιλόλογος Κώστας Καραβίδας, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, θα μεταφέρει το εθνεγερτικό μήνυμα της Χάρτας του Ρήγα, επιχειρώντας να συνδέσει το περιεχόμενο της Χάρτας με την τοπική ιστορία της Ηπείρου.

Και αυτό το καλοκαίρι λοιπόν… πάρτε τα βουνά προσωπικά!

Προς γονείς με παιδιά 5 έως 10 ετών

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ξέγνοιαστα τις δωρεάν ομιλίες του Φεστιβάλ Βωβούσας μπορούν να εγγράψουν τα πουλάκια τους στο επιμορφωτικό εργαστήριο της Παρέας του δάσους που διεξάγεται ίδιες ώρες. Πολύ καλή αφορμή για μία εβδομάδα οικογενειακώς στο βουνό!

Η συμμετοχή στις ομιλίες είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδίκευσης.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών εδώ.

To Φεστιβάλ Βωβούσας 2021 τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Βωβούσας 2021: Εργαστήρια στα ψηλά βουνά