Το Φεστιβάλ Τήνου 2013 θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά έχοντας ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τόσο της τοπικής παράδοσης όσο και της ευρύτερης δημιουργίας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, κ. Θ. Ροδαμίτης αναφέρει σχετικά:

Η παράσταση αρχίζει.. Ελάτε να παίξουμε!

Με φέρνει εδώ η αίσθηση ελευθερίας που νιώθω,η ανάγκη να συναντηθούμε σε μια πραγματικότητα «που σχεδιάζουμε σιωπηλά μαζί» σαν σε αληθινό παραμύθι.

Το Φεστιβάλ έχει αγαπηθεί, το νιώθω κάθε στιγμή στο νησί. Είναι η γιορτή των Τηνιακών και των φίλων του νησιού που είναι πολλοί και εκλεκτοί. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χαράξει ένα προσανατολισμό, τονίζοντας μέσα από τις προτάσεις μας ότι ο πολιτισμός είναι η μεγάλη διαδρομή προς τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες.

Ανανεωμένοι φέτος, προτείνουμε νέες θεματικές με προοπτική, κρατάμε σταθερή την σχέση μας με τις πολιτισμικές αξίες και παραδόσεις, προτείνουμε εκδηλώσεις που μπορούν να προσφέρουν ψυχαγωγία και ελπίδα για έναν πιο όμορφο και δίκαιο κόσμο.

Έννοιες όπως πολιτική, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, μνήμη, διαλογικότητα και κυρίως ελευθερία είναι ορατές στο ταξίδι αυτό. Η αρμονική συνεργασία μπορεί να ανοίξει ακόμη τα πανιά.

Το νιώθουμε όλοι, με τα ελάχιστα, κυρίως με τα άυλα γίναμε μια μεγάλη παρέα που συναντιέται σε ένα τόπο μαγικό, που κρατά όμως μια ψυχική επαφή που πάει πολύ πιο μακριά.

Σε αντίθεση με ένα μεγάλο κομμάτι ενός πολιτιστικού χάρτη που θέλει μέσα στην ησυχία του να επαναλαμβάνεται, η μικρή αγαπημένη Τήνος παλεύει μέσα στους αέρηδες να κρατήσει τα φαναράκια της ανάμενα.

Νέοι δρόμοι από φέτος: Διανοητές του κόσμου μιλούν ελεύθερα στην Τήνο, Ο μακρύς δρόμος ενός οργάνου, Όλος ο κόσμος μια γειτονιά, Η συμβολή των Τηνίων στις λαμπρές δημιουργίες του Ελληνισμού, Έρωτας και ποίηση + Πάθος και μουσική, Μεγάλες ορχήστρες, Ανοικτή Μπουάτ. Επίσης συνεχίζονται το καλοκαίρι αυτό οι θεματικοί ενότητες: Όλοι μαζί τραγουδάμε, Επαγγέλματα που χάνονται , Ατενίζοντας στο Αιγαίο. Οι συλλογικές προσπάθειες των Τηνίων καλλιτεχνών εντάσσονται στον κύκλο «Τηνιακή Δημιουργία»

Το καλοκαίρι αυτό τα αθάνατα ποιητικά πλάνα του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα κεντράρουν στις καρδιές μας. Οι αγελούδες ανιχνεύουν το φως προς τους ονειρομυλους. Οι ποιητές μας θυμίζουν ότι οφείλουμε ακόμα πολλά στο Αιγαίο .Οι Κινηματογραφιστές του κόσμου αποτυπώνουν την στιγμή για να την ταξιδέψουν μακριά. Η λαϊκή μουσική συνομιλεί με την κλασική. Το καλό θέατρο είναι εδώ, όπως και το ελληνικό τραγούδι που αγαπά ο κόσμος. Στο παιδί «δίνουμε την ελπίδα» ότι ακόμα και ο πιο. ασήμαντος και ταπεινός μπορεί να πετύχει στην ζωή του. Τα εικαστικά μας είναι πολύχρωμα και ουσιώδη.

Η σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη μας εμπνέει ζωντανεύοντας το μήνυμα ότι ο πολίτης δεμένος με την φύση μπορεί και πρέπει να αποφασίζει για το μέλλον του. «Οι Ποιητές στη Ζωή» φέρουν τον ρυθμό. Θα είμαστε παρόντες στις γιορτές , στα χωριά, στους συλλόγους, στα μουσεία, στους χώρους πολιτισμού. Θα φτιάξουμε παρέες , θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, θα ερωτευτούμε….

Θέμης Ροδαμίτης

Καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Τήνου

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Δευτέρα 1 Ιουλίου (20.30)

ΛΟΥΤΡΑ

Τηνιακή Δημιουργία -TAKE THE LEAD Εργαστήρι τεχνών Αιγαίου. Η παράσταση του εργαστηρίου τεχνών Αιγαίο (e.t.a dance academy) της Γεωργίας Ράπτη (χορογράφου και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας) με τίτλο Take the Lead είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Η βία στα σχολεία (ψυχική –σωματική ) και η περιθωριοποίηση των παιδιών μας απασχολούν.

Η γνώση και η αγάπη μας για το χορό αποτελεί τα κύρια συστατικά που αποδεικνύουν ότι η ψυχαγωγία (αγωγή της ψυχής) μέσα από την τέχνη μας, μόνο θετικά προσφέρει στα παιδιά. Έτσι επιθυμούμε να σας παρασύρουμε σε μια παράσταση με έντονα συναισθήματα και εμφανή μηνύματα!

Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 6 Ιουλίου (21.00)

ΛΟΥΤΡΑ

Τιμητικό αφιέρωμα στον Γιάννη Φώσκολο

Ο Δήμος Τήνου η Καθολική Αρχιεπισκοπή Τήνου και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου οργανώνουν εκδήλωση με Ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορούς αφιερωμένη στον δάσκαλο Γιάννη Φώσκολο, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στην προβολή και διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Τήνου.

Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 20 Ιουλίου (20.30)

ΣΜΑΡΔΑΚΙΤΟ

Οδός Θόδωρου Αγγελόπουλου

Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του αγαπημένου σκηνοθέτη, συναντώνται «στον δρόμο του», στο χωριό Σμαρδάκιτο. Συμμετέχουν: Εύα Κοταμανίδου, Μαργαρίτα Μαντά, Ανδρέας Τσεκούρας, η ορχήστρα δωματίου της φιλαρμονικής Σύρου (διεύθυνση Αλίς Λαμπάρς). Προβάλλεται ανέκδοτο υλικό (αρχείο Γ. Φαλκώνη). Παραγωγή Φεστιβάλ – ιδέα – σχεδιασμός Θ. Ροδαμίτης

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 26 Ιουλίου (21.30)

ΧΩΡΑ Παιδικός Σταθμός Δ. Τήνου

Τηνιακή Δημιουργία – «Η βασίλισσα της ομορφιάς» του

Μάρτιν Μακ Ντόνα

Δημιουργοί και μέλη της πολιτιστικής μ.κ.χ εταιρείας «Θεατροποιείο», η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝΟΥ (μέλος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου), δέκα χρόνια τώρα επιχειρεί τη συμμετοχή στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι» του τόπου μας αφιλοκερδώς, με γνώμονα τη δημιουργική, ποιοτική θεατρική πράξη.

Όταν το σκοτάδι της ανθρώπινης ύπαρξης γίνεται θεατρικό έργο, όταν η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή γίνεται σπαραγμός, μέσα από μια τόσο σκληρή με μικρές ανάσες γέλιου, ρεαλιστική ιστορία τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σιωπήσεις για να σκεφτείς.

Είσοδος: 7 €

Σάββατο 27 Ιούλιου (21.00)

ΧΩΡΑ

Ωδή στο θέρος και στο Αιγαίο – Ποιητική και Μουσική απόδραση στην Τήνο Η Κοινωνία των (δε)κάτων και το Φεστιβάλ Τήνου μάς ταξιδεύουν σ’ έναν κόσμο πέρα από τα συνήθη με όχημα τους στίχους επτά ποιητών μας και με τις μελωδίες του Θωμά Αλβέρτη. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού ας ξεχάσουμε την κρίση και ας ακούσουμε την ποίηση. Ας πάμε ένα βήμα πέρα από τα τετριμμένα και ας θυμηθούμε την ξεχασμένη ομορφιά της ζωής.

Διαβάζουν οι ποιητές: Αλέξανδρος Ίσαρης, Γιάννης Κακουλίδης, Έλσα Κορνέτη, Ανθή

Μαρωνίτη, Γιώργος Μπλάνας, Γιάννης Πατίλης, Αλέκος Φλωράκης. Συμμετέχει ο

μουσικός: Θωμάς Αλβέρτης (σαξόφωνο).

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 29 Ιούλιου (21.00)

ΤΡΙΑΝΤΑΡΟΣ

Ο μακρύς δρόμος ενός οργάνου: Αφιέρωμα στο μπουζούκι Κάθε χρόνο στη θεματική αυτή βραδιά παρουσιάζεται ένα μουσικό όργανο και ένας σολίστας του. Για φέτος τιμάται ο σολίστ του μπουζουκιού Κώστας Παπαδόπουλος. Θα ακουστούν χαρακτηριστικά τραγούδια που έχουν γραφτεί ή αποδοθεί με «οδηγό» το μπουζούκι Επί σκηνής παίζουν και τραγουδούν οι: Κώστας Παπαδόπουλος, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Άλκης Μαύρος, Δημήτρης Παπαγεωργίου

Θανάσης Αδαμόπουλος, Γιώργος Ζητσας.

Παραγωγή Φεστιβάλ – ιδέα – σχεδιασμός: Θ. Ροδαμιτής

Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 30 Ιούλιου (21.00)

ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ

Ατενίζοντας στο Αιγαίο – κλασσική μουσική

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σημαντικοί μουσικοί δίνουν ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ. Το καλοκαίρι αυτό το σύνολο φλάουτων «Πλαγίως» σε μια μουσική βραδιά με ρεπερτόριο που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υφών και εποχών, από το γερμανικό μπαρόκ έως τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Το σύνολο αποτελούν οι: Στέλλα Βαρβέρη, Μάρθα Γκόλια, Παναγιώτης Δράκος, Μαρία Θεοφίλη, Κωνσταντίνος Μάργαρης.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Παρασκευή 2 Αυγούστου (21.00)

ΒΟΛΑΞ

Όλος ο κόσμος μια γειτονιά

Τρεις ολοκληρωμένοι μουσικοί παίζουν ελεύθερα, χωρίς γεωγραφικά και χρονολογικά σύνορα στα χρώματα και στον παλμό των μουσικών του κόσμου. Θα ακουστούν κομμάτια από Nina Simone, Ray Charles, Beetles, Jeff Buckley, επίσης θα ακουστούν μουσικές της Λατινικής Αμερικής καθώς και Ελληνικά λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια. Μαριάννα Σανγκίτα Ρόε (τραγούδι), Δανιήλ Κουσαθανάς (κιθάρα) και Γκαμπριέλε Ντονάτι (κοντραμπάσο). Παραγωγή Φεστιβάλ – ιδέα Θ.

Ροδαμίτης.

Είσοδος 8€

Κυριακή 4 Αυγούστου (21.00)

ΛΟΥΤΡΑ

Συναυλία Γιάννη Κότσιρα – Στάθη Δρογώση.

Ο Γιάννης Κότσιρας σε μια συναυλία με παλιά αγαπημένα τραγούδια αλλά και νέα από την καινούργια του δουλειά το «Μουσικό Κουτί». Μαζί του ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης. Τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Άκης Κατσουπάκης που παίζει πιάνο και πλήκτρα, τύμπανα ο Γρηγόρης Συντρίδης, μπάσο ο Δημήτρης Μουτάφης, κιθάρα ο Κώστας Μιχαλός, στο μπουζούκι και σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων ο Βαγγέλης Μαχαίρας.

Προπώληση 12€-Ταμείο 15€ (φοιτ.-άνεργοι 12€)

Αναχώρηση Λεωφορείου ΚΤΕΛ από αφετηρία 20:15

Τρίτη 5 Αυγούστου (21.00)

ΤΗΝΟΣ (Παλλάδα)

Τηνιακή Δημιουργία – Ροκ σκηνή της Τήνου

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα

ContomanicA (Α. Δεσύπρης, Β.

Χριστίδης, Ν. Δελλατόλας, Λ. Αρμάος)

“ΠΑ.ΜΕ.ΓΙΑ.ΦΡΑ.ΠΕ” (Π.Κουσουνάδης, Β.Μπακτής,

Γ.Αμοιραλής, Φ.Δαβερώνης, Γ.βελούδιος)

“Χορδές” (Μ. Ματθαιάσσου, Α. Μήτσης)

“Οι ξεκούρδιστοι” (Σ. Μελισσουργος, Σ. Δελατόλα, Ν.

Λαγούρος, Γ.Καστορίνης)

“Revers angle” (Χ. Απέργης, Λ. Φασουλίδης, Α. Μαύρεπης,

Μ. Αναστασοπούλου, Γ. Ασιμακοπούλου)

Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 6 Αυγούστου (21.00)

ΠΥΡΓΟΣ

Ανοιχτή μπουάτ

Τραγούδια από την εποχή των Μπουάτ. Αττίκ, Σουγιούλ, Νέο κύμα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλο, Λοΐζο, Σιδηρόπουλο, Κατσιμίχα, Μάλαμα, Ιωαννίδη και άλλους τραγουδοποιούς, στην πλατεία του Πύργου, κάτω από τον Πλάτανο..

Κατερίνα Μακαβού (τραγούδι), Αλέξανδρος Πισκιούλης (τραγούδι, κιθάρα), Νικός

Δημακόπουλος (κιθάρα), Νίκος Σάτλας (πιάνο). Σε συνεργασία με το Πνευματικό

Κέντρο Πανόρμου. Παραγωγή Φεστιβάλ – ιδέα – σχεδιασμός Θ. Ροδαμιτής

Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 8 Αυγούστου – 29 Αυγούστου (21.00)

ΥΣΤΕΡΝΙΑ

Ονειρόμυλοι – Γιάννης Γκύζης

Εγκατάσταση στους ερειπωμένους ανεμόμυλους των Υστερνίων. Το τρίτο μέρος της ενότητας «Τρίπτυχον» με τίτλο Ονειρόμυλοι δρα ως μια φωτεινή ελεγεία στον χώρο και τη μνήμη, ολοκληρώνει την εσωτερική διαδρομή που είχε αφετηρία την ιερότητα του σώματος την κατάβαση στις αχαρτογράφητες περιοχές της ψυχής και την ανάδυση προς ένα άλλο φως. Συνεπιμέλεια και τεχνική υποστήριξη, Σάκης Τρίκης.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 9 Αυγούστου (21.00)

ΧΩΡΑ

Τηνιακή Δημιουργία – Χορεύοντας στο Αιγαίο Η χορευτική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Τήνου θα χορέψει χορούς από την Μικρά Ασία και τα νησιά. Ακολουθεί το Χορευτικό Μαρλά – Μαμάδου. Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μαρλά –Μαμάδου Τήνου συμπληρώνοντας φέτος 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, παρουσιάζει μουσικοχορευτική εκδήλωση με νησιώτικους χορούς.

Είσοδος Ελεύθερη

Προβολές

16 Αυγούστου ΞΙΝΑΡΑ

17,18,19 Αυγούστου ΠΥΡΓΟΣ Αίθουσα Ν. Γαΐτη

20 Αυγούστου ΧΩΡΑ

Διεθνής συνάντηση κινηματογραφιστών

H φετινή δράση του εργαστηρίου LabA είναι μια διεθνής συνάντηση κινηματογραφιστών με κύριο θέμα την διακοπή της παραγωγής του KODAK ektachrome, ενός από τα πιο ονομαστά και ποιοτικά είδη θετικού φιλμ. Με τα τελευταία εναπομείναντα υλικά τους, κινηματογραφιστές από 12 χώρες θα σκορπιστούν στο νησί και θα καταγράφουν για 10 μέρες την ενδοχώρα, τις παραλίες και τον βυθό της Τήνου. Όπως σε κάθε δράση του Laboratory Athens, όλα τα υλικά θα εμφανιστούν και θα προβληθούν επί τόπου.

Σάββατο 17 Αυγούστου (21.00)

ΛΟΥΤΡΑ

Θεατρική παράσταση «Κοινός λόγος»

Αφηγήσεις ανωνύμων, που καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον Εμφύλιο, ενώ μας μεταφέρουν από τη Σμύρνη στον Πόντο κι από την Αθήνα και τον Πειραιά στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου. Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε γυναικείες αφηγήσεις, που ζωντανεύουν ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια:

Αντώνης Δαγκλίδης, Επιλογή & διδασκαλία τραγουδιών:

Κώστας Βόμβολος, Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου,

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Φωτογραφίες: Μαριλένα

Σταφυλίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη

Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια

Παλαιολόγου.

Είσοδος 16€

Δευτέρα 19 Αυγούστου

ΛΟΥΤΡΑ

Έρωτας και ποίηση (20.30)

Ο Χάρης Βλαβιανός διαβάζει μεταφράσεις του από την Ανθολογία

Ερωτικής Ποίησης. Ακολουθεί η συναυλία:

Πάθος και μουσική: Duo Rubato (21.00)

Το κοινό πάθος για τη μουσική είναι αυτό που ένωσε την Isabelle Chardon (βιολί) και τον

Christophe Delporte (ακορντεόν) επί σκηνής. Μουσικές από τις παραδόσεις της Κεντρικής Ευρώπης, από τον Bach στον Tchaikovsky, μέσα από την μουσική των Gypsy, τον Αργεντίνο Μαέστρο Astor Piazzolla, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του σανσόν Jacques Brel ή την παράδοση των Klezmer, το Duo Rubato φέρνει την μουσική στη ζωή με έναν χορό.

Είσοδος 8€

Τρίτη 20 Αυγούστου (20.30)

ΛΟΥΤΡΑ

Μεγάλες ορχήστρες: Musica Vitae

Η διεθνούς φήμης ορχήστρα Musica Vitae από τη Σουηδία σε έργα κλασικού ρεπερτορίου και σύγχρονων συνθετών. Θα ακουστούν έργα Nino Rota, Wilhelm Stenhammar , Giuseppe VerdiΣολίστ: Dorota Siuda, βιολί. Μουσική Διεύθυνση: Fredrik Burstedt. . Σε συνεργασία με το σύλλογο «οι Φίλοι της Τήνου».

Είσοδος 12€

(Τα έσοδα θα διατεθούν για το πρόγραμμα Αεροδιακομιδής Δήμου Τήνου)

Σάββατο 24 Αυγούστου (21.00)

ΛΟΥΤΡΑ

Θεατρική παράσταση “Περλιμπλίν και Μπελίσα” Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του ΄Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.

Πρωταγωνιστούν Στέλιος Μάινας, Δήμητρα Ματσούκα,

Ελένη Καστάνη.

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος Σκηνικός χώρος/

σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική: Βαγγέλης Γιανάκης Εικαστική παρέμβαση,

ενδυματολογία, μάσκες: Αριστείδης Πατσόγλου

Είσοδος 17€ – 13€ (φοιτ.) – 10€ (ανεργ.)

Αναχώρηση Λεωφορείου ΚΤΕΛ από αφετηρία 20:15

Δευτέρα 26 Αυγούστου (21.00)

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΩΡΑ

Ζαμπέτιαδα

Ο Γιώργος Πλουμπίδης έγραψε μια σειρά από πρελούδια για πιάνο πάνω σε τραγούδια Γιώργου Ζαμπέτα. Τους στίχους των τραγουδιών διαβάζει ο ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς. Παίζουν οι Νέλλη Σεμιτέκολο, Χλόη Καμπέρου, Ιουλία Βαγενά, Ειρήνη Ντελέζου.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου (21.00)

ΞΙΝΑΡΑ

Διανοητές του κόσμου μιλούν ελεύθερα στην Τήνο Διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων φιλοξενούνται στη σειρά αυτή που πραγματοποιείται στην Τήνο για να μπορέσουν οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά συζητώντας με πρωτοπόρους διανοητές. Τη σειρά αυτή ανοίγει ο κλινικός Ψυχολόγος και συγγραφέας Tony Humphreys. Μιλώντας με θέμα Η δύναμη της «Αρνητικής σκέψη» . Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί στην Αγγλική γλώσσα.

Παραγωγή Φεστιβάλ Ιδέα – Σχεδιασμός: Θ. Ροδαμίτης

Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου (20.30)

ΚΑΡΔΙΑΝΗ

«Όλοι μαζί τραγουδάμε» – Βασίλης Τσιτσάνης

Μια γνωριμία με τους ρυθμούς και τις μελωδίες, μέσα από γνωστά και άγνωστα τραγούδια του συνθέτη. Παίζουν και τραγουδούν Πέτρος Βερώνης (μπουζούκι), Μανώλης Πουλούδης (μπουζούκι), Βασίλης Αντωνίου (κιθάρα) και ο δεκάχρονος Τηνιακός Κωνσταντίνος Βιδάλης (μπουζούκι).

Όπως κάθε χρόνο στην όμορφη πλατεία, «όλοι μαζί τραγουδάμε».

Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου (20.30)

ΣΤΕΝΗ

Στα λιμάνια του λαϊκού τραγουδιού Λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε. Από το παλιό λαϊκό πάλκο, ως τους σημερινούς ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού. Παίζουν και τραγουδούν Πέτρος Βερώνης (μπουζούκι), Μανώλης Πουλούδης (μπουζούκι), Βασίλης Αντωνίου (κιθάρα).

Είσοδος Ελεύθερη

 

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (20.30)

Κώμη

Επαγγέλματα που χάνονται – Παραδοσιακή μουσική και μουσικοί

Οι παλαιοί μουσικοί Ματθαίος Μπουσετίλ και Αλοϋσιος Άνδροβικ θυμούνται, μιλούν και παίζουν.

Συμμετέχουν νέοι μουσικοί. Ομιλητής ο Αλέκος Φλωράκης. Θα προβληθεί υλικό και θα ακουστούν παλιές ηχογραφήσεις. Συμμετέχει και το κοινό.

Είσοδος Ελεύθερη

Την Άνοιξη του 2014 θα παρουσιαστεί η εκδήλωση «Η συμβολή των Τηνίων στις λαμπρές δημιουργίες του Ελληνισμού»

Κωνσταντινούπολη, 2013 – Τήνιοι δημιουργοί – γλυπτική και μαρμαροτεχνία. Προβολή κινηματογραφικής παραγωγής.

Παρουσίαση: Νίκος Μιχαηλίδης.

Είσοδος Ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΑ

28 Σεπτεμβρίου (19.30)

ΑΡΝΑΔΟΣ

«Στους ορίζοντες του Κορνήλιου Καστοριάδη» Οικολογική Δημοκρατία – αποανάπτυξη – αυτοδιαχείριση. Ένας νέος θεσμός ξεκινάει στην Τήνο από τη χρονιά αυτή, που έχει σαν στόχο να φωτίσει σύγχρονα ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και φιλοσοφικής διάστασης, που απασχολούν τον σημερινό πολίτη. Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα φιλόσοφου και με αφορμή την πάντοτε επίκαιρη, ουσιαστική και βαθιά ανθρώπινη σκέψη του. Συμμετέχουν οι Κίμων Χατζημπίρος (καθηγητής ΕΜΠ), Τεό Ρόμβος (συγγραφέας), Ron Walkey (αρχιτέκτονας). Παρέμβαση Ιωάννα Παπασταθοπούλου.

Οργάνωση Καφέ Παράσταση Ιδέα – Σχεδιασμός: Θ. Ροδαμίτης

Είσοδος Ελεύθερη

Ποιητές στη ζωή

Στη σειρά αυτή παρουσιάζονται

πολίτες – προσωπικότητες που υλοποιούν διαχρονικές ανθρώπινες αξίες, ανοίγοντας δρόμο με το παράδειγμά τους. Τον χειμώνα αυτόν, παρουσιάζεται στην Τήνο ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης. Οργάνωση Καφέ Παράσταση. Ιδέα – παρουσίαση: Θ. Ροδαμίτης

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου -19 Ιουλίου (19.00 – 22.00)

ΑΓΑΠΗ σχολείο

Φωτογραφία Street stories Sanja Buterin..

Δευτέρα 15 Ιουλίου – 30 Αυγούστου (19.00 – 22.00)

ΥΣΤΕΡΝΙΑ σχολείο

Ζωγραφική Από Ομαδική Γυναίκες του Χωριού (Εργαστήριο Ελένης Γλύνης)

Με την υποστήριξη του Τοπικού διαμερίσματος Υστερνίων

Δευτέρα 20 Ιουλίου – 30 Αυγούστου(19.00 – 22.00)

ΥΣΤΕΡΝΙΑ σχολείο

Γλυπτική Δημήτρης Καλλιγεροπούλος

Με την υποστήριξη του Τοπικού διαμερίσματος Υστερνίων Τετάρτη 24 Ιουλίου -30 Ιουλίου (19.00 – 22.00) ΑΓΑΠΗ σχολείο

Φωτογραφία. Body and face Barbora Balcova.

Σάββατο 27 Ιουλίου – 10 Αυγούστου (19.00 – 22.00)

ΤΡΙΑΝΤΑΡΟΣ – Σχολείο

Φωτογραφία «Στιγμές»

Ιωάννα Παραβάλου – Μαριλένα Κατσίνη

Τετάρτη 31 Ιουλίου – 25 Αυγούστου (10.30 – 13.30 & 19.00 – 22.00)

ΑΡΝΑΔΟΣ – Εκθεσιακό πολιτιστικό Κέντρο

Ζωγραφική – Οι Κυκλάδες όπως τις θυμάμαι

Σπύρος Πουλημένος

 

Πέμπτη 1 Αυγούστου – 15 Αυγούστου (19.00 – 22.00)

ΦΑΛΑΤΑΔΟΣ- Σχολείο

Γλυπτική Περίγραμμα με Μουστάκια

Γιώργος Αγαλλου

Παρασκευή 5 Αυγούστου – 25 Αυγούστου (18.00-21.00)

ΣΚΑΛΑΔΟΣ πολιτιστικό κέντρο

Αγιογραφία «Η Τέχνη των Τεχνών»

Ειρήνη Ζαλώνη – Νικόλαος Κροντηράς,

Με την υποστήριξη του Προδρομικού Σύλλογος Σκαλάδου

Τετάρτη 7 -14 Αυγούστου(19.00 – 22.00)

ΑΓΑΠΗ σχολείο

Φωτογραφία Latvia Antanas Sutkus.

Παρασκευή 9 – 31 Αύγουστου (10.00-14.00 και 16.00- 19.00)

ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ (Κάστρο)

RESISTANCE

τρεις εικαστικές εγκαταστάσεις και performances (βιολί).

Jolanta Sprawka

1) μορφή μες στον άνεμο. 2) Σχέδια- δράση που γίνεται

απ΄ τον άνεμο με την συμμετοχή του καλλιτέχνη. 3)

Κύκλος από πέτρες . David Moore

Παρασκευή 16 Αύγουστου -31 Αύγουστου (19.00 – 22.00)

ΦΑΛΑΤΑΔΟΣ- Σχολείο

Ζωγραφική «Φως»

Αγγελική Μπρισνόβαλη

Τετάρτη 21 Αυγούστου – 31 Αυγούστου (19.00 –

22.00) ΠΥΡΓΟΣ – Ταχυδρομείο

Ζωγραφική «Πλανόδιοι Μουσικοί» Γιώργος Μπότσος – Παράλληλη έκθεση χειροποίητων λαϊκών μουσικών οργάνων Αθανασίας Μπόλια.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Σάββατο 15 Ιουνίου (20.30)

ΞΙΝΑΡΑ

Γεύσης Καμώματα

Μια βραδιά γεύσης γεμάτη φαντασία & εκπλήξεις από το εργαστήριο Μαγειρικής του Καλλιτεχνικό στέκι Δήμου Τήνου και τις Νικήτριες ομάδες του παιδικού διαγωνισμού Μαγειρικής.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τρίτη 18 – 19 Ιουνίου (21.00)

ΤΗΝΟΣ Πνευματικό Κέντρο Π.Ι.Ι.Ε.Τ

Η πινακοθήκη των ηλιθίων

Η Θεατρική ομάδα από το Καλλιτεχνικό στέκι Δήμου Τήνου «ΘΕΑΣΗ» σας παρουσιάζει το έργο του Τσιφόρου θέτοντας το ερωτηματικό για την ανθρώπινη ηλιθιότητα.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Σάββατο 22 Ιουνίου – 28 Ιούνιος (Εγκαίνια έκθεσης

20.30) Δια χειρος …. Καλλιτεχνικό στέκι Δήμου Τήνου.

Δημοτικό Ίδρυμα Αγ. Τριάδος Γύρλα Τήνου

Τα εργαστήρια από το Καλλιτεχνικό στέκι Δήμου Τήνου της αγγειοπλαστικής, της καλαθοπλεχτικής, της τέχνης με ύφασμα & των ανακυκλώσιμων υλικών, συμπράττουν σε ένα υπέροχο χώρο και σας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους. Ωράριο έκθεσης 19.30- 21.30.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 23 Αυγούστου (20.00)

ΚΑΛΛΟΝΗ ΘΕΑΤΡΟ

Η χορωδία του Δημοτικού Νομικού προσώπου του Δήμου Τήνου με Μαέστρο την κ. Γιάννα Ακριβοπούλου θα ερμηνεύσει αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ( ΧΩΡΑ Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού Ερωτικός Περίπλους – Ερωτικός Κατάπλους. Ποίηση Δ.Μ. Αρτέμης Μια στιγμή σιγής ,μετά ο εναγκαλισμός δέσιμο ψυχών και ταξίδι των όλων ο έρωτας μέσα από την ιδιαίτερη πένα του Δημήτρη Αρτέμη σε μια ζωντανή τελετή αισθήσεων Συμμετέχει η Θεατρική ομάδα “ΘΕΑΣΗ”

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

«ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ»

Σάββατο 13 Ιουλίου (21.00)

ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Γιορτή Κακαβιάς

Σε συνεργασία με την Ναυταθλητικό Κέντρο Πανόρμου

Σάββατο 20 Ιουλίου – 8 Αυγούστου (21.00)

ΠΥΡΓΟΣ – Πνευματικό Κέντρο

Έκθεση Γλυπτικής Λευτέρης. Βαλάκας (Ωράριο Λειτ. 11.00-14.30 & 18.30-21.00)

Σε συνεργασία με την Αδελφότητα Τηνίων

Κυριακή 28 Ιουλίου (21.00)

ΠΥΡΓΟΣ – Πλατεία Πλάτανος

Βραδιά Ρεμπέτικου Τραγουδιού από τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου

Πέμπτη 1 Αυγούστου (21.00)

ΠΥΡΓΟΣ – Πλατεία Πλάτανος

Ένα Διονυσιακό Πανηγύρι

Βασιλική Καρακώστα – Δαίμονες των Εγχόρδων

Τρίτη 6 Αυγούστου (21.00)

ΠΥΡΓΟΣ – Πλατεία Πλάτανος

Ανοικτή Μπουάτ Κατερίνα Μακαβού, Αλέξανδρος Πισκιούλης, Δημήτρης Σαρλάνης,

Στέλιος Μπέτζιος

Στα πλαίσια του Φέστιβαλ Τήνου

 

Πέμπτη 8 Αυγούστου (21.00)

ΥΣΤΕΡΝΙΑ

Ονειρόμυλοι – Γιάννης Γκύζης

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου

Παρασκευή 9 Αυγούστου (20.00)

ΥΣΤΕΡΝΙΑ

Λάζαρος Λαμέρας ο Γλύπτης της αφής – 100 χρόνια από το θάνατό του

Σε συνεργασία με – Τοπ. Κοινότητα Υστερνίων – Σύλλογο Υστερνιώτων – Περιοδικό

«Τηνιακά Συμμείκτα»

Σάββατο 10 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου (20.00)

ΠΥΡΓΟΣ – Πνευματικό Κέντρο

Έκθεση Γλυπτικής Ζωγραφικής Γιάννη Μανιατάκου

(Ωράριο Λειτ. 11.00-14.30 & 18.30-21.00)

Κυριακή 11 Αυγούστου (20.00)

ΜΑΜΑΔΟΣ Πλατεία

Η συμβολή των Τηνιακών στη Σύγχρονη Καλλιτεχνική Χαλκογλυπτική

Σε συνεργασία με Προοδευτικός Σύλλογος Μάρλα Μαμάδου

Δευτέρα 12 Αυγούστου (19.30)

ΚΑΡΔΙΑΝΗ

Μνήμες Καρδιανής «Διαδρομές στον χώρο και στον Χρόνο»

Σε συνεργασία με Αδερφότητα Τηνίων Καρδιανιώτων «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»

 

17 Αυγούστου – 19 Αυγούστου

ΠΥΡΓΟΣ – Αίθουσα Ν. Γαΐτη

Διεθνής συνάντηση κινηματογραφιστών

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου

20 Αυγούστου – 30 Αυγούστου

ΠΥΡΓΟΣ – Αίθουσα Ν. Γαΐτη

Έκθεση λαϊκών οργάνων Αθανάσιας Μπόλια – Ζωγραφικής «Πλανόδιοι μουσικοί»

Γεώργιου Μπότσου

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Τρίτη 6 – 9 Αυγούστου (21.00)

ΠΟΤΑΜΙΑ

Σινέ Ποταμιά Πολιτιστικός σύλλογος Ποταμιάς

Προβολή ταινιών:

Για παιδιά:

– 6/8/13 «Μαδαγασκάρη 3 : Οι Φυγάδες της

Ευρώπης»

– 8/8/13 «Οι πέντε θρύλοι»

Για ενήλικες:

– 7/8/13 «Τι έκανες στο πόλεμο Θανάση» με

το Θανάση Βέγγο

– 9/8/13 «Το κύμα»

Είσοδος Ελεύθερη

11 Αυγούστου 2013 (20.00)

ΜΑΜΑΔΟΣ

Προοδευτικός Σύλλογος Μαρλά – Μαμάδου Τήνου

“H Συμβολή των Τηνιακών στη Χαλκογλυπτική”

Η εκδήλωση αυτή θα αναφέρεται στους: αείμνηστο Νικόλαο Κερλή, ο πρώτος καθηγητής της ΑΣΚΤ του ΕΜΠ Αθηνών, ο οποίος γεννήθηκε στο Ισμαήλ, στον Πέτρο Μωραίτη και Δημητρη Γαβαλά, χαλκογλύπτες από τα Πλατειά, ο πρώτος Αξιωματικός του Ε.Σ υπεύθυνος του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του ΓΕΣ και ο δεύτερος μαθητής του πρώτου και ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα χαλκογλυπτικά εργαστήρια των Αθήνων. Ακόμη, στο Νίκο Σπούρδο και στη Μαργαρίτα Γαβαλά, που συνεχίζουν αμφότεροι τη χαλκογλυπτική παράδοση των Τηνιακών. Για τους προαναφερόμενους και τη χαλκογλυπτική θα μιλήσουν καθηγητές της χαλκογλυπτικής και μαρμαροτεχνίας της ΑΣΚΤ του ΕΜΠ στην Αθήνα ως επίσης ο συγγραφέας Κώστας Δανούσης και άλλοι.

17 Αυγούστου (21.00)

ΜΟΥΝΤΑΔΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σύνδεσμος Απανταχού Μουνταδιανών

Σύνδεσμος Απανταχού Μουνταδιανών παρουσιάζει το μουσικό συγκρότημα Μέλιδρον σε μια μουσική διαδρομή στο χώρο του Ελληνικού παραδοσιακού, έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού

Είσοδος Ελεύθερη

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΝΑΔΙΩΤΩΝ ΤΗΝΟΥ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 (20:30)

Εκθεσιακό – Πολιτιστικό Κέντρο Αρνάδου

«ΑΡΝΑΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ»

Συναυλία από τους συμμετέχοντες της Μουσικής Ακαδημίας

(Μαθήματα «Αρνάδος Μουσική» 14 έως 20 Ιουλίου).

Είσοδος Ελεύθερη

7 Αυγούστου (21.00)

ΑΡΝΑΔΟΣ Πλατεία

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος μας περιμένει να μας μαγέψει με τις μελωδίες και τα τραγούδια του. Σας προσκαλούμε να απολαύσουμε μια όμορφη βραδιά με θέα όλες τις Κυκλάδες.

Είσοδος: 10 €

Αναχώρηση Λεωφορείου ΚΤΕΛ από αφετηρία

20:15

11 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ» (20,30)

ΑΡΝΑΔΟΣ Πλατεία

Ο αγαπητός σε όλους μας Καραγκιόζης επισκέπτεται τον Αρνάδο και προσφέρει μοναδικές στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Είσοδος Ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΜΑΡΟΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου (21.00)

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΦΕΡ”

ΚΟΥΜΑΡΟΣ θέατρο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Κωστής Χριστοδούλου που τον συνοδεύει στα πλήκτρα, όχι μόνο θα είναι οι πρώτοι Έλληνες πολίτες που θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρο θέρμανσης και το καλοκαίρι, αλλά θα τους είναι και αυστηρά απαγορευμένο να κάτσουν σπίτι τους. Θα πάρουν λοιπόν μαζί τους τα πιο αγαπημένα τραγούδια που βρήκε ο Δεληβοριάς στο δρόμο του απ’ το ’89 έως σήμερα, αλλά κι ένα κουβάρι από εμμονές, στιχάκια, πρόζες, διασκευές και αυτοσχεδιασμούς και θα κατοχυρώσουν τη νέα τους ευρεσιτεχνία.

Είσοδος 12€

 

Παρασκευή 9 Αυγούστου (20.30)

«Ο μισοκοκοράκος» λαϊκό παραμύθι. Παράσταση κουκλοθέατρου από το «Εργαστήρι Μαιρηβή». Η ιστορία ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός, μπορεί να πετύχει στη ζωή. Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια.

Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή

Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου

Φωτισμοί, τεχνική Επιμέλεια: Ρικάρντο Ντι Λάουρο

Μουσική: Γιώργος Παυλάκος

Διάρκεια παράστασης: 60΄

Είσοδος 10€

Κύριακη 11 Αυγούστου (21.00)

«Το Αστέρι και η ευχή»

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ορχήστρα της Μια παράσταση με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες, από

τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Μουσική από το «Αστέρι και την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου» την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak».Ευανθία Ρεμπούτσικα – βιολί Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι Θάνος Σταυρίδης – ακορντεόν

Ανδρέας Συμβουλόπουλος – πιάνο Άγγελος Παπαδάτος – κόντρα μπάσο Νίκος

Παπαβρανούσης – τύμπανα.

Είσοδος 15€

Τετάρτη 21 Αυγούστου(21.00)

«Γιοί και κόρες»

Μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά/ Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-

Ράνια Υφαντίδου Μουσική: Χρύσανθος

Χριστοδούλου Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας-

Χριστίνα Μαξούρη Φωτισμοί: Τάσος

Παλαιορούτας Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη

Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού Παίζουν: Άννα

Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος

Ντέλλας, Γιώργος Παπαπαύλου, Στέφη

Πουλοπούλου

Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών, θυμήθηκαν πως υπήρξαν πρωταθλητές κολύμβησης, δήμαρχοι, χορευτές tango στην Κοζάνη του Μεσοπολέμου, διάσημοι ποδοσφαιριστές, δολοφόνοι, δίγαμοι, πλούσιοι έμποροι του Βελιγραδίου, πάμπτωχοι φοιτητές και εργάτες στη Γερμανία.

Είσοδος 12€

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΏΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ

Νέα έργα από την ενότητα “Αναστάσεις”

 

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 (20.00)

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ ΣΤΟ

ΕΤΟΣ ΚΑΒΑΦΗ

Ο Κώστας Τσόκλης θα απαγγείλει Καβάφη, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να ακούσει τον εικαστικό να απαγγέλλει ποίηση που τόσο αγαπά και τόσο τον έχει εμπνεύσει. Στη συνέχεια θα προβληθεί η διεθνώς πολυβραβευμένη ταινία «Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 (19.30)

Δραματοποιημένοι Διάλογοι από το βιβλίο της Ευρυδίκης Τρισόν Μιλσανή με τίτλο “Καλλιτεχνική σκευωρία” (εκδ. ΚΕΔΡΟΣ), με τους ηθοποιούς Δημήτρη Καλλιβωκά και Φώτη Μακρή. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, η συγγραφέας και ο Αντώνης Μπουλούτζας (δημοσιογράφος & συγγραφέας . Αποσπάσματα κειμένων θα διαβάσει η Ελένη Τσόκλη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ

15 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2013 (εκτός Τρίτης) καθημερινά

18.00 – 20.00 Για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω με τις εικαστικούς Πάολα

Παλαβίδη και Ειρήνη Μπογδάνου.

24/7, 31/7, 7/8 και 21/8 Micado & Kindermusik

Στα μάτια των παιδιών ένα έργο Τέχνης μπορεί να αποκτήσει Ήχο, Ρυθμό, Λόγο, και

Κίνηση. Το ταξίδι της ανακάλυψης ξεκινά…. Για παιδιά 5-8 ετών, με την Ελένη

Λαγουδάκη.

1η Αυγούστου έως 30 Αυγούστου 2013. Εικαστικά εργαστήρια για ενήλικες με την

Άννα Μαϊλλη, 11:00 – 13.30.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 22830 51009

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ Κάμπος Τήνου, Τ.Θ. 817,

Τ.Κ. 84200 τηλ. 22830 51009,

email: tinos@tsoclismuseum.gr,

www.tsoclismuseum.gr

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά εκτός Τρίτης,

10.00 – 13.30 & 18.00 – 21.00

Κλειστά: 15/8

 

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 15 Ιούνιου – 22 Ιουλίου

Χώρος έκθεσης: 1ος όροφος μεγάρου Ι.ΤΗ.Π.

……είμαστε διαφορετικοί αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ μαζί!

Έκθεση Σεμιναρίου Εικαστικών Εφαρμογών 2013

Οι εικαστικές δραστηριότητες είναι από τις πιο ευχάριστες και συναρπαστικές δραστηριότητες. Παιδιά και ενήλικες για τέσσερις μήνες – στα πλαίσια του σεμιναρίου «Εικαστικές Εφαρμογές», που για τέταρτη συνεχή χρονιά οργάνωσε το Ίδρυμα Τηνιακού Π