Το Φεστιβάλ Tango Acropolis θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά και θα μας χαρίσει 3 μέρες και νύχτες γεμάτες από τη ζωντάνια και το πάθος του tango!

Το φεστιβάλ τελεί υπό την “Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO”, του Υπουργείου πολιτισμού του Μπουένος Άιρες, του Υπουργείου Τουρισμού,  της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων.

Δύο πολιτισμοί, της Ελλάδας και της Αργεντινής δίνουν ραντεβού στους πρόποδες της Ακρόπολης και φιλοξενούνται από σημαντικούς ιστορικούς και Αρχαιολογικούς χώρους.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, στις 09.00 το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα απολαύσει τις χορογραφίες αναγνωρισμένων χορευτών από όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους παρευρισκομένους που θα εγκαινιάσουν την πρώτη milonga χωρίς σύνορα, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας που θα διευθύνει ο αναγνωρισμένος Έλληνας συνθέτης Μάριος Στρόφαλης με ρεπερτόριο Tango μεγάλων συνθετών της Αργεντινής.

Το Σάββατο, 6 Ιούλιου, στις 11.00 το βράδυ τη σκυτάλη παίρνει το Θέατρο Δόρας Στράτου στου Φιλοπάππου. Τα ανεπανάληπτα χορευτικά, που θα ξεκινήσουν στις 24.00 με τη συμμετοχή ζευγαριών από όλη την Ελλάδα, θα ακολουθήσει η συναυλία της εκρηκτικής Αργεντίνας τραγουδίστριας από το Buenos Aires, Natalia Soledad Petsalis, με τη συνοδεία του Αργεντίνου κιθαρίστα  Herman Mayr. Από κοινού θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής. Η βραδιά θα κλείσει με μία ολονύχτια milonga αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη του κόσμου.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς θα υποδεχτεί το κοινό στις 09.00 το βράδυ. Η καρδιά της Αθήνας θα χτυπήσει στους ρυθμούς του πιο αισθησιακού χορού με ανεπανάληπτα χορευτικά από διάσημους χορευτές από την Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ιταλία, Αργεντινή και Ελλάδα. Θα ακολουθήσει milonga υπό τη μουσική των Quinteto Tangarto, του μουσικού συγκροτήματος που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Tangos.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα ζήσουν τρεις μαγευτικές βραδιές που θα γράψουν ιστορία στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης. Οι βραδιές είναι αφιερωμένες στην τέχνη, το χορό, την αγκαλιά και την παγκοσμιότητα του Tango.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του Tango Acropolis, http://tangoacropolis.eu/2013/program

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ TangoAcropolis 2013 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης. Η εκδήλωση αφορά σε μια ανοιχτή προς το κοινό χορευτική βραδιά, αφιερωμένη στην τέχνη και το διεθνή χαρακτήρα του Tango.

Η έναρξη της 1ης παγκόσμιας συνάντησης Tango θα πλαισιωθεί μουσικά από την συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας που θα διευθύνει ο αναγνωρισμένος Έλληνας συνθέτης Μάριος Στρόφαλης με ρεπερτόριο Tango μεγάλων συνθετών της Αργεντινής.

Tο Φεστιβάλ TangoAcropolis θα υποδεχθεί τον πολιτισμό και την τέχνη του Tango με χορογραφίες αναγνωρισμένων χορευτών.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους παρευρισκομένους χορευτές που θα εγκαινιάσουν την πρώτη milonga χωρίς σύνορα.

Ώρα έναρξης: 21.00

Ώρα λήξης: 00.00

Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

NOCHE BLANCA

Θέατρο Δόρας Στράτου

Η  αφιερωμένη βραδιά στην Αγκαλιά του Tango θα ξεκινήσει με την παρουσίαση μικρής χορευτικής παράστασης από καταξιωμένα ζευγάρια χορευτών που ζουν στην Ελλάδα.

Ακολούθως, η σκηνή του θεάτρου θα υποδεχθεί την εκρηκτική τραγουδίστρια από το Buenos Aires, Natalia Soledad Petsalis, με τη συνοδεία του Αργεντίνου κιθαρίστα  Herman Mayr. Από κοινού θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής. Μετά τη συναυλία τη σκηνή θα κατακλύσουν οι θεατές για να πάρουν μέρος σε μια ολονύκτια milonga αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη του κόσμου.

Η  σημειολογία και αισθητική της βραδιάς «προτείνει» λευκή ενδυμασία σε όλους τους παρευρισκομένους θεατές και χορευτές.

Τη μουσική  της βραδιάς θα επιμεληθεί η προσκεκλημένη από τη Πορτογαλία Alexandra Baldaque.

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Θέατρο της Δόρας Στράτου, στο λόφο Φιλοπάππου.

Ώρα 23.00

Έναρξη χορευτικής παράστασης 24.00

Είσοδος 12 ευρώ

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ  ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ TANGO

Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά

 

Η πρώτη συνάντηση Tango θα ολοκληρωθεί μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, σε μια χορευτική βραδιά κυριολεκτικά στους πρόποδες της Ακρόπολης, που θα γράψει ιστορία. Τη λήξη της 1ης παγκόσμιας συνάντησης Tango θα πλαισιώσει μουσικά το μουσικό συγκρότημα Quinteto Tangarto, που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Tangos.

Η λιτότητα των αρχαίων Ελληνικών μνημείων θα φιλοξενήσει όλο τον κόσμο του Tango και σας προσκαλεί σε μια ανεπανάληπτη milonga χωρίς σύνορα.

Αξιόλογοι χορευτές από την Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ιταλία, Αργεντινή  και άλλες χώρες φτάνουν στην  Αθήνα, αποκλειστικά για την Παγκόσμια αυτή συνάντηση TANGO υποστηρίζοντας την ιδέα και τον σκοπό του φεστιβάλ TangoAcropolis 2013,  την ένωση της Ανθρωπότητας μέσω της αγκαλιάς του Tango.

Η  milonga θα πλαισιωθεί με  ανεπανάληπτα και μοναδικά χορευτικά  happenings.

 

PRO-EVENT

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ MILONGA ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος απογευματινή Milonga ανοιχτή προς το ευρύ κοινό στα πλαίσια εκδηλώσεων (pro-event) του Φεστιβάλ Tango Acropolis 2013, που θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα, 5-7 Ιουλίου.

Σας περιμένουμε όλους να χορέψουμε στην πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας και να μυήσουμε τους περαστικούς στην αγκαλιά, το πάθος και τα μυστικά του Tango.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αθηναίων για την ευγενική παραχώρηση της πλατείας και την υποστήριξη του στην ιδέα της ευρύτερης ανάδειξης του Tango στην Ελλάδα.

Ώρα έναρξης 20.30

Ώρα λήξης 23.00