Το Φεστιβάλ Σερίφου διανύει το τρίτο χρόνο της ζωής του συνεχίζοντας, με τις καλύτερες προοπτικές, την πορεία του.

Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από την υποδοχή και την ανταπόκριση του κοινού και από την, έως τώρα, δυναμική του: στη διάρκεια των ετών 2012-2013, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως «πρωτάρηδες» στο χώρο του θεάματος, οργανώσαμε 46 εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 7500 άτομα!

Μεγάλα ονόματα της ελληνικής αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής και γνωστοί ηθοποιοί έδωσαν το παρόν τους, και εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσίασαν τη δουλειά τους. Ενδεικτικά, αναφέρουμε κάποια από αυτά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Χρήστο Θηβαίο, ο οποίος ήταν από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες του Φεστιβάλ και στον Ηλία Λιούγκο, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του. Εμφανίστηκαν, λοιπόν, και τους ευχαριστούμε όλους –ανεξαρτήτως αν αναφέρονται τα ονόματά τους ή όχι-, οι Κώστας Θωμαΐδης, Νότης Μαυρουδής, Βαγγέλης Κορακάκης, Μίλτος Λογιάδης, Χρήστος Ζερμπίνος, Andre Maya με την μπάντα του, Αργύρης Μπακιρτζής, Φοίβος Δεληβοριάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ross Daly, Δημήτρης Μαραμής, Σοφία Βόσσου, Βαγγέλης Γερμανός, Κατερίνα Πολέμη, Αντρέας Καρακότας, Μαρία Πρωτόπαπα, Μαρία Γεωργιάδου, Νίκος Καλαμό, και πολλοί άλλοι. Επίσης, νεανικά μουσικά σχήματα, όπως και κάποια ολιγομελή από το εξωτερικό.

Στο Φεστιβάλ έχουν ενταχθεί και ένα φεστιβάλ μιας βραδιάς σουραυλιού, το μοναδικό στην Ελλάδα, που οργανώνει ο ερασιτέχνης ερευνητής – λαογράφος Θοδωρής Γ. Λιβάνιος, τα τελευταία εννέα χρόνια, καθώς και το Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά της Σερίφου.

Έχουμε δίκιο, επομένως, όταν λέμε ότι το όνειρο πήρε πια τη θέση του στη ζωή μας! Κι έτσι, με την καλύτερη καλοκαιρινή μας διάθεση, με κέφι και με πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας, θα ζήσουμε κι εφέτος, υπέροχες στιγμές, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Υποδεχόμαστε, λοιπόν, από τις 27 Ιουλίου ως τις 20 Αυγούστου, εκλεκτούς καλλιτέχνες από διάφορα ρεύματα της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και ηθοποιούς, στο γραφικό θεατράκι της Χώρας, μοναδικό για την ανεμπόδιστη, πανοραμική θέα του στο Αιγαίο… Και πάλι ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικές συμμετοχές: Σόνια Θεοδωρίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ξυδάκης, Κωνσταντίνος Βήτα, Ψαραντώνης, Βασίλης Γισδάκης, Μανώλης Φάμελλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ξανά, οι αγαπημένοι του νησιού, Βαγγέλης Κορακάκης, Ηλίας Λιούγκος, Χρήστος Θηβαίος.
         

Στόχοι μας:

• Η ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού με τα πολιτιστικά δρώμενα του Φεστιβάλ. Η εξαιρετική προσοχή που δίνουμε στην επιλογή τους και η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν οι σημαντικοί καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, είναι δύο στοιχεία τα οποία μας επιτρέπουν να πούμε ότι συμβάλλουμε κι εμείς, στην ανάδειξη του πλούτου του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.   

• Η ποικιλία της καλλιτεχνικής έκφρασης των συμμετεχόντων είναι στα κατ’ εξοχήν ενδιαφέροντά μας. Γι’ αυτό και δεν περιοριζόμαστε σε ένα είδος μουσικής τέχνης, και, εκτός των συναυλιών στις οποίες δίνουμε ιδιαίτερο βάρος, επιλέγουμε και μικρά θεατρικά σχήματα και οργανώνουμε και εκθέσεις ζωγραφικής.  

• Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από την τέχνη τονώνεται, πράγμα απαραίτητο, στους δύσκολους καιρούς μας. Δεν είναι τυχαίο πως ένα μεγάλο ποσοστό θεατών είναι ξένοι επισκέπτες, που παρακολουθούν σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις.

• Μας ενδιαφέρει, τέλος, το Φεστιβάλ Σερίφου να καθιερώσει το νησί μας,  ως ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, που θα βοηθήσει στην παραπέρα προώθηση του ποιοτικού τουρισμού όλων των Κυκλάδων.

Συνοπτικό πρόγραμμα

Σαβ 26/7: Νίκος Ξυδάκης
Τρι 29/7: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Πεμ 31/7: Κωνσταντίνος Βήτα – Μανώλης Φάμελλος
Παρ 01/8: Μαρία Κουμπάνη (θεατρικός Μονόλογος)
Σαβ 02/8: Ηλίας Λιούγκος
Κυρ 03/8: 6ο  Φεστιβάλ  Σουραυλιού  Σερίφου
Δευ 04/8: Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου (παιδικό)
Τετ 06/8: Βαγγέλης Κορακάκης
Παρ 08/8: Βασίλης Γισδάκης
Κυρ 10/8: Παναγιώτης Μάργαρης – Ανδριάνα Μπάμπαλη
Δευ 11/8: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Θεατρικό Αναλόγιο)
Τρι 12/8: Ψαραντώνης
Κυρ 17/8: Σόνια Θεοδωρίδου
Τετ 20/8: Χρήστος Θηβαίος

Παράλληλα Δρώμενα:
Ομαδική γραφιστική έκθεση της ΑΚΤΟ
Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών
Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής