Τον Claudio Tolcachir (Κλαούντιο Τολκατσίρ), το ανερχόμενο αστέρι του αργεντίνικου θεάτρου που έρχεται στη Αθήνα με τη βραβευμένη

παράστασή του Tercer Cuerpo / La historia de un intento absurdo (Τρίτο Σώμα / Η ιστορία μιας παράλογης απόπειρας), θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών στις 11, 12 και 13 Ιουνίου, στο Από Μηχανής Θέατρο.

Ο 37χρονος Κλαούντιο Τολκατσίρ ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο, από τη μεγάλη του αγάπη γι’ αυτό. Ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, καθηγητής και διευθυντής του TIMBRE 4 (θέατρο – σχολή που ίδρυσε το 1999 σε ένα σπίτι της εργατικής συνοικίας Μποέδο), έγραψε το Tercer Cuerpo το 2008, θέλοντας να καταθέσει τη δική του οπτική στο θέμα της μοναξιάς, της έλλειψης κατανόησης, της ανάγκης για αγάπη.

Στο Tercer Cuerpo παρακολουθούμε τις ζωές πέντε χαρακτήρων, όπως αυτές ξεδιπλώνονται σε ένα χώρο που άλλοτε είναι γραφείο, άλλοτε το σπίτι ενός ζευγαριού, άλλοτε μπαρ, άλλοτε ιατρείο. Κοινός παρονομαστής και στις πέντε ιστορίες, τα συναισθήματα, οι ανάγκες, οι προσπάθειες και η έντονη επιθυμία για ζωή.

Το κείμενο είναι ιδιαίτερα κινηματογραφικό και οι απαιτήσεις που ο Κλαούντιο Τολκατσίρ έχει από τους ηθοποιούς του υψηλές. Τους θέτει διαρκώς σε δοκιμασίες, άβολες καταστάσεις και στην πραγματικότητα τους αναθέτει να διαχωρίσουν εκείνοι τις ιστορίες αλλά και να τις ενώσουν στο τέλος.

Ο ρυθμός της παράστασης είναι γρήγορος και έντονος, το χιούμορ γίνεται το όχημα που απομακρύνει τον πόνο, οι δραματικές αποχρώσεις διαρκούν τόσο όσο χρειάζεται για να δώσουν ξανά τη θέση τους στο χιούμορ και το φινάλε είναι λυτρωτικό με τους ήρωες να αποδεικνύουν επί σκηνής την τεράστια επιθυμία τους να παραμείνουν όρθιοι παρά τις απογοητεύσεις.

Κείμενο – Σκηνοθεσία
Claudio Tolcachir
 
Σκηνικά
Gonzalo Cordoba Estevez
 
Φωτισμοί
Omar Possemato

Ερμηνεύουν
Melisa Hermida
Daniela Pal
José Maria Marcos
Hernán Grinstein
Magdalena Grondona

Στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους