Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει την έκθεση με έργα – αφίσες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών υπό τον τίτλο «A Gathering» …

στην Πειραιώς 260.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουλίου και τα έργα που περιλαμβάνει σχετίζονται με την Ελλάδα.

Κάθε αφίσα λειτουργεί ως ο χώρος στον οποίο οι καλλιτέχνες  αποδίδουν είτε συγκεκριμένα βιώματα είτε φανταστικούς συσχετισμούς, δημιουργώντας συνδέσεις με την Ελλάδα. Οι συσχετισμοί που προκύπτουν είναι ή αφηρημένοι και ασαφείς ή αντιπροσωπευτικοί αναμνήσεων (κάποιας συνομιλίας, μιας εικόνας, ενός γεγονότος, ενός συναισθήματος και εμπειριών).

   
Το project a gathering διερευνά τη διαχείριση και τον επαναπροσδιορισμό των ταυτοτήτων σε μία χρονική περίοδο όπου τα σύμβολα και τα στερεότυπα χρησιμοποιούνται προκλητικά. Η Ελλάδα είναι το εναρκτήριο παράδειγμα για την αναπαράσταση των διαδικασιών της μνήμης και της παραγωγής νοήματος. Κάθε αφίσα λειτουργεί ως η επιφάνεια στην οποία μπορεί να προκύψει οποιουδήποτε τύπου έργο (κείμενο, φωτογραφικό, ζωγραφικό, κολλάζ). 
 

   
Οι αφίσες θα εμφανιστούν στην Αθήνα σε διάφορα δημόσια σημεία με ιστορική και πολιτική βαρύτητα, κατά το μήνα Μάιο, καθώς επίσης και σε διαφορετικά μίντια, έντυπα και ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια, τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί έκθεση με όλα τα έργα στο κτίριο της Πειραιώς 260, στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ. Τέλος, τον Οκτώβρη η έκθεση θα πραγματοποιηθεί και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Αόρατες Πόλεις για τα εκατό χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Καλλιτέχνες:

Ανδρέας Αγγελιδάκης (Ελλάδα), Pierre Bismuth (Γαλλία), Stefan Bruggemann (Μεξικό), Sarah Crowner (ΗΠΑ), Ειρήνη Ευσταθίου (Ελλάδα), Claire Fontaine (Γαλλία), Ivan Grubanov (Σερβία), Banu Cennetoglu & Sylvia Kouvali (Τουρκία & Ελλάδα), Istvan Laszlo (Ρουμανία), Μίλτος Μανέτας (Ελλάδα), Κώστας Μασσέρας (Ελλάδα), Hadley+Maxwell (Καναδάς), Robert Montgomery (Αγγλία), Ciprian Muresan (Ρουμανία), Olaf Nicolai (Γερμανία), Anja Kirschner & David Panos (Γερμανία & Αγγλία), Μαρία Παπαδημητρίου, (Ελλάδα), Χρήστος Παπούλιας (Ελλάδα), Ευτύχης Πατσουράκης (Ελλάδα), Dan Perjovschi (Ρουμανία), Tobias Rehberger (Γερμανία), Pia Rönicke

(Δανία), Yann Sérandour (Γαλλία), Nasan Tur (Τουρκία), Βαγγέλης Βλάχος (Ελλάδα), Oriol Vilanova (Ισπανία), Ala Younis (Ιορδανία), Carla Zaccagnini (Αργεντινή).

επιμέλεια Μαρία Θάλεια Καρρά & Όλγα Χατζηδάκη
http://a-gathering.tumblr.com