Το ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Στεφάνου που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο

απευθύνεται σ’ ένα πολυάριθμο κοινό που συρρέει στις εκδηλώσεις του. Ειδικότερα για το Σεπτέμβριο του 2010 το 5ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Παρασκευή 10 έως και τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 10/09 : «Να ένας δράκος»: παραμυθόδραμα από τη Θεατρική Ομάδα Αγίου Στεφάνου.

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίου Στεφάνου παρουσιάζει τη Θεατρική Παράσταση “Να ένας Δράκος”: κυνηγώντας δράκους που μας απειλούν και μας φοβίζουν, άλλες φορές μέσα από το παραμύθι κι άλλες φορές με όχημα την εξουσία που μας παραμυθιάζει, η παράσταση συναντά τελικά το δράκο που… κρύβουμε μέσα μας.
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 11/09: «Λίγες στιγμές με άρωμα…»: μουσικοθεατρική παράσταση με τους encardia και τον Ηλία Λογοθέτη. Η συγκλονιστική ερμηνεία του Έλληνα ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη στα λαϊκά τραγούδια του Ιταλικού Βορρά, σε τέλειο γάμο με τους νότιους ήχους και τη δυναμική των encardia.
Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 12/09: «Συναυλία λαϊκού τραγουδιού» με τη Γλυκερία, το Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Μελίνα Ασλανίδου. Η Γλυκερία, από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του έντεχνου και λαϊκού, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, που δεν χρειάζεται συστάσεις και η Μελίνα Ασλανίδου, μια φωνή που έχει αποδείξει την αγάπη της για το λαϊκό τραγούδι, παίζουν με το χρόνο ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες που αγγίζουν την ψυχή μας.
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Δευτέρα 13/09: «Μουσική βραδιά» με την Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.
Νέα κορίτσια, που συνολικά, τραγουδάνε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους και διαθέτουν πλούσιο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει τραγούδια ρεμπέτικα και παραδοσιακά, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά fado, τσιγγάνικα, σερβικά, τουρκικά, ρουμανικά, αρμενικά, πομακικά, βουλγαρικά, σεφαρδίτικα, ακόμα και αμερικανικά μπλουζ και τζαζ.
Είσοδος Ελεύθερη