Η παράσταση Femin play toujours θα παρουσιάζεται έως 31 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Γυμνό Νυκτός της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Τι μπορεί να συνδέει μια Ουκρανή ακτιβίστρια με μια μεγαλοκοπέλα που ψάχνει για σύζυγο; Μια ταγμένη νοικοκυρά που δραπετεύει στη φαντασίωση με μια Σαλονικιά τσιγγάνα; Τι μπορεί να ενώνει γυναίκες με τόσο διαφορετική καταγωγή, ιδιότητα, συνθήκη ζωής; Μια κοινή ανάγκη. Να επικοινωνήσουν. Με τους άνδρες, τους άλλους, τον εαυτό τους.

Στο Femin play toujours πέντε ηρωίδες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, συνυπάρχουν για λίγο σ’ έναν απροσδιόριστο χώρο, του εδώ και του παντού. Ο ίδιος χώρος γίνεται για την κάθε γυναίκα μικρόκοσμος και σύμπαν. Κι εκεί μόνη της η καθεμιά αναζητά σύντροφο στη μοναξιά της την ίδια της την ύπαρξη. Κι όλα αυτά συμβαίνουν στο μόνο χρόνο που έχει η κάθε ηρωίδα. Το τώρα. Πέντε γυναίκες διαφορετικές, αλλά στην ουσία τους τόσο όμοιες. Η Ευτέρπη γλυκειά και αφιερωμένη στο καθήκον της ζωής της το νοικοκυριό. Η Ίρνα επαναστάτρια αποφασισμένη να αλλάξει τον κόσμο αλλάζοντας η ίδια δέρμα. Η Ερμιόνη, παθητική γυναικεία φιγούρα, παλεύει με το φάντασμα της μοναξιάς της μέσα στο γάμο. Κλειώ η ρεαλίστρια, η γυναίκα που έχει την πραγματικότητα παρηγοριά και βρίσκει λύση για να γλιτώσει από την ελευθερία της. Και η Κριστίνα η τσιγγάνα, το πάθος, η χαρά και η πίκρα της ζωής μαζί σε κάθε στιγμή της.

Πέντε γυναίκες μιλάνε, γελάνε, κλαίνε, παίζουν αέναο παιχνίδι με τον εαυτό τους. Ζουν. Υπάρχουν. Όψεις μια γυναικείας εκδοχής τυχαία επιλεγμένες, μα ξεκάθαρα αναγνωρίσιμες. Κρίκοι μιας αλυσίδας που τις ενώνει με τον κόσμο, τους άνδρες, τον εαυτό τους. Αναγνωρίσιμες, γιατί ζουν ανάμεσά μας κι όσο συνδέονται με τον εαυτό τους, τόσο επικοινωνούν με τους άλλους. Αποκτούν υπόσταση.

Κείμενα-σκηνοθεσία: Γιώτα Ιωαννίδου

Κίνηση: Μαρουσώ Καραλέκα

Εικαστική επιμέλεια: Μαρία Γλύκα

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δήμητρα Καραμπεροπούλου

Τραγούδι: Λιζέτα Καλημέρη, Nίκος Μακρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νικολοβγένη

Επιμέλεια φωτισμού: Εβίτα Αναγνοπούλου

Video – Φωτογραφίες: Φαίδρα Χάρδα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Χρύσα Παναγοπούλου

Υπεύθυνη Παραγωγής: Γιώτα Ιωαννίδου

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Φωτεινή Ντεμίρη, Εύη Νικολοβγένη, Μιμή Αντωνάκη, Μάρα Μπαρόλα, Γιώτα Ιωαννίδου.