Το 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ανεβάζει την Τετάρτη 28 Απριλίου στο θέατρο του ορφανοτροφείου Αμαλιείου στο Μαρούσι, το σουρρεαλιστικό έργο, Φαύστα του Μποστ και φιλοδοξεί να κάνει το κοινό να χαμογελάσει. 

Η τραγική ιστορία της Ρίτσας, η οποία απωλέσθη ενώ ο πατέρας της ψάρευε, καθώς την καταβρόχθησε ένα κύτος (όπως τον Ιωνά) για να ξαναβρεθεί από τους γονείς της μερικά χρόνια αργότερα ωριμότερη από τα ταξίδια της στην κοιλιά του κύτους, έτοιμη να εκφράσει ακόμα και πολιτικές θέσεις για να καταλήξει να  την κατασπαράξουν οι γάτες παραπλανημένες από την μυρώδια της ψαρίλας που ανέδυε.

Στόχος του Μποστ είναι, μέσα από τον ρυθμό και την χαρά, να στηλιτεύσει τον μικροαστισμό, τις νεκρές ξύλινες αξίες, τις υποκριτικές σχέσεις, το δήθεν. Γι’ αυτό τον σκοπό αυτό δημιουργεί το αληθές  περιβάλλον  στην υπερβολή του, τους αληθείς αλλά ακραίους χαρακτήρες και ταυτίζεται μαζί τους, αλλά βέβαια ταύτιση δεν σημαίνει αποδοχή, αλλά εκ βαθέων πλαστουργία των τύπων του, με αιχμηρή στηλίτευση των κοινωνικών συμπεριφορών. Έτσι ο λόγος του αποκτά μια διεισδυτική ισχύ και οι παραινέσεις του είναι, πιο αποτελεσματικές. Με αυτό το πνεύμα υπηρετήθηκε ο Μποστ και επιχειρήθηκε να ξεδιπλωθεί η σκέψη του.

Σκηνική διδασκαλία: Μαρία Μαρή, Αγγελική Αλμπανοπούλου, Σκηνικά: Αγάπιος  Ευθυμιάδης, Κοστούμια: Βάσω  Παντελή, Μουσική διδασκαλία: Μαρία Τσικούρα, Χορογραφία: Μαρία  Κουρσιούνη, Μάσκες   γατιών: Στέλιος  Λανίτης

Ηθοποιοί: 25 μαθητές από την Α’ Β ‘ και Γ ‘ Γυμνασίου του σχολείου.