Τα Βιβλιοπωλεία-Κέντρα Πολιτισμού «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» στo πλαίσιο των Λογοτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν, έχουν την τιμή να σας

προσκαλέσουν την Τετάρτη 9 Μαΐου και ώρα 8.00μμ στην εκδήλωση με τίτλο: «Διαβάζοντας την πόλη: Φακός στο στόμα – Ένα χρονικό για την Αθήνα». Ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος και η σύμβουλος ψυχικής υγείας Μαρία Κουλούρη διαβάζουν αποσπάσματα από το τελευταίο βιβλίο του Χρήστου Χρυσόπουλου «Φακός στο στόμα – Ένα χρονικό για την Αθήνα» (Εκδόσεις Πόλις, 2012) και σχολιάζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τη σημερινή πόλη.

Στην εκδήλωση, επίσης, θα πραγματοποιηθεί μία σύντομη παρουσίαση της εθελοντικής ομάδας υποστήριξης αστέγων της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Εναλλακτικό δίκτυο».

Βιογραφικά στοιχεία:

O Χρήστος Χρυσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1968. Είναι πεζογράφος και δοκιμιογράφος. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Αφηγηματικού Πεζού Λόγου της Ακαδημίας Αθηνών (2008). Είναι Writing Fellow στο International Writer’s Program του Πανεπιστημίου της Αιόβα και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πολιτισμού (European Cultural Parliament – ECP). Διδάσκει στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Η ιστοσελίδα του είναι: www.chrissopoulos.blogspot.com

Η Μαρία Κουλούρη γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1975. Σπούδασε Λογοθεραπεία, Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και Yποκριτική. Επίσης, έχει παρακολουθήσει διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εκφραστική θεραπεία. Στο παρελθόν εργάστηκε, σε κέντρα ειδικών θεραπειών, ως Λογοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας καθώς και σε Δημοτικά Σχολεία, ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικά σχήματα και κινηματογραφικές παραγωγές, ως ηθοποιός.

Αυτή τη στιγμή διατηρεί τον προσωπικό της χώρο εργασίας, ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Λογοθεραπεύτρια. Παράλληλα, συνεργάζεται με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.), έχοντας την ευθύνη και το συντονισμό της θεραπευτικής καλλιτεχνικής ομάδας ενηλίκων ΑμεΑ.

Την τελευταία πενταετία έχει παρακολουθήσει εργαστήρια συγγραφής θεατρικού έργου στο Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, καθώς και εργαστήρια συγγραφής πεζού λόγου και ποίησης στο Ε.ΚΕ.ΒΙ. Μονόπρακτά της έχουν παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικού αναλογίου από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και Τάκη Τζαμαριά.

Επιπλέον, έργα της γραμμένα ειδικά για την ομάδα της Ε.ΨΥ.ΜΕ. παρουσιάζονται κατά καιρούς ως παραστάσεις και δρώμενα του φορέα.