Η Ευρωπαϊκή Γιορτή  Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Φέτος, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, το Μεταξουργείο, στην πλατεία Δουρούτη, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται με το 6ο Athens Open Air Film Festival και τo περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής «παντρεύοντας» τη μουσική με τον κινηματογράφο.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και με την κορύφωση των συναυλιών θα συναντηθούν με τον Prince στο θρυλικό ροκ μιούζικαλ Purple Rain, που η προβολή του σηματοδοτεί και την έναρξη του 6ου Athens Open Air Film Festival.

Πρόγραμμα:

20.00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων
Athens Big Band goes to the Movies
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

22.00 Προβολή της ταινίας Purple Rain (σκηνοθεσία: Albert Magnoli)

Ως ελάχιστο (και λατρευτικό) φόρο τιμής σε έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, το 6ο Athens Open Air Film Festival προβάλλει το θρυλικό ροκ μιούζικαλ «Purple Rain» (1984). Πρόκειται για την σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που βοήθησε το άστρο του Prince να λάμψει φωτεινότερο από ποτέ, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 και γέννησε ένα από τα πιο αριστουργηματικά σάουντρακ στην ιστορία του σινεμά, με αλησμόνητα κομμάτια που τραγουδιούνται μέχρι σήμερα. Η ταινία θα προβληθεί στη χώρα μας για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη, έπειτα από τρεις δεκαετίες.

Η μουσική, όπως η μέρα το απαιτεί, δε σταματάει… Έτσι, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων σας περιμένει στις 20:30 στον υπέροχο κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22) για ένα ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο με όχημα τη μουσική από τις παγωμένες στέπες της Ρωσίας και τις όχθες του Βόλγα στη Σουηδία των ABBA. Από την κλασσική Βιέννη στην Ιταλία της καντσονέτας και του Μπελκάντο και στην Γαλλία της Εντίθ Πιάφ. Από την Αμερική της Τζαζ και της Σόουλ στην Βραζιλία της Σάμπας και στη Αργεντινή του Πιατσόλα. Και όχι μόνο…

Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

Την ελληνική νότα της ημέρας θα δώσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων με τη Λένα Αλκαίου στις 21:00 στην πλατεία Μοναστηρακίου.


Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 37 πόλεις της Ελλάδας

17η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Οι εκδηλώσεις της Αττικής