Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας καλεί στο Ιστορικό Αρχείο στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα «Βία και Ανεκτικότητα».

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

– Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Οι 12 ένορκοι» του Σίντνεϊ Λιούμετ (1957,  96’). Ώρα έναρξης 21:00

Δώδεκα ένορκοι καλούνται να καταλήξουν σε ομόφωνη ετυμηγορία σχετικά με τη θανατική καταδίκη ενός 18χρονου αγοριού. Ένας μόνον από αυτούς θα αντιτάξει την αμφιβολία του. Αδυναμίες, προκαταλήψεις, στερεότυπα, υποκειμενικότητα και ανευθυνότητα θα αναφανούν σε μια αριστουργηματική καταγραφή της κοινωνικής πολυφωνίας. Πρόκειται για μια καθηλωτική δικαστική ιστορία, μια αλληγορία για την εφαρμογή της δημοκρατίας στην κοινωνία.

Σάββατο 26 –  Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

– Θεατρική παράσταση του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου-Παιδική Σκηνή, «ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ-Ο μικρός Νεόφυτος σε περιπέτειες», για παιδιά 7-12 ετών αλλά και τους γονείς τους. Με θέατρο σιλουετών, ζωντανή μουσική, ακροβατικά και διαδραστικά παιχνίδια προσεγγίζεται το θέμα του σχολικού εκφοβισμού με χιούμορ και ευαισθησία. Ώρα έναρξης 19:30

Σκούρα τα πράγματα για τον μικρό Νεόφυτο! Καινούργιος στο σχολείο, θέλει να μιλήσει και κανείς δεν του απαντάει, πάει να τραγουδήσει και δεν μπορεί να αρθρώσει νότα, λατρεύει τον χορό και δεν τολμάει να κάνει βήμα! Μέχρι που εμφανίζεται στη ζωή του ο μικρός Τρύφωνας Ραβιόλι. Έχοντας στο πλευρό του για σύμμαχο τον νέο του φίλο μπαίνει σε μια μεγάλη περιπέτεια, μέσα από θάλασσες και κάστρα, εμπόδια και ανέλπιστες συμμαχίες, για να συναντήσει τον ατρόμητο Άρχοντα του Θάρρους!

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου – Σκηνικά-κοστούμια: Μάριος Ράμμος– Πρωτότυπη μουσική: Πλάτων Τσαμαδός – Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Γοζαδίνου – Artwork: Παναγιώτης Σπούλος – Ερμηνείες: Γιώργος Αλεβυζάκης, Δανάη Επιθυμιάδη, Σταύρος Δάλκος, Αναστασία Ευστρατιάδη

– Παράλληλη θεματική ξενάγηση ενηλίκων στον χώρο, το έργο και το περιεχόμενο του Ιστορικού Αρχείου.