Μία νέα εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις ξεκινάει στο  Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει από 3 έως 8 Φεβρουαρίου 2015 σε μία πληθώρα εργαστηρίων με ποικίλο περιεχόμενο, αλλά και σε μία μουσική εκδήλωση και μία ανάγνωση. Με την έννοια του χώρου να συνεχίζει να διέπει το περιεχόμενο των θεματικών εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το κοινό έρχεται πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ, παίρνοντας μια δυνατή «γεύση» από το έργο το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα  3 με 8 Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν:

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Διημερίδα προγραμματισμού – 03 & 04  02.2015,  Ώρα 16.30

Διήμερη Εκπαίδευση Προγραμματισμού για καθηγητές πληροφορικής μέσης εκπαίδευσης. Με τη διδασκαλία της χρήσης του κώδικα, τα παιδιά μαθαίνουν όχι απλώς να «διαβάζουν» τις νέες τεχνολογίες αλλά και να τις δημιουργούν. Όταν μαθαίνεις τον κώδικα προγραμματισμού είσαι σε θέση να ανακαλύψεις ή να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα.

Παρουσίαση: Γιάννης Παναγόπουλος, Μηχανικός Η/Υ, Microsoft Valuable Professional

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών.

Καλλιτεχνικά εργαστήρια από τη Medea Electronique

Μουσικές Κατασκευές – 05.02.2015,  Ώρα 17.00

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν τις δικές τους μουσικές/ηχητικές κατασκευές χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως τάπερ, μαγνήτες, καλώδια, ταμπλέτες, κυκλώματα κ.λπ. Ταυτόχρονα, τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν να φτιάχνουν αλλά και να επεξεργάζονται ήχους με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού προγράμματος επεξεργασίας.

Εισηγητής: Tim Ward, συνθέτης

Video Art – 07.02.2015,  Ώρα 13.00

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον κόσμο του video art. Χρησιμοποιώντας κάμερες

και γυρίζοντας υλικό από τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργούν μία μη αφηγηματική ταινία, στην οποία η έμφαση δίνεται στην αισθητική. Στη συνέχεια, το υλικό μοντάρεται και τίθεται σε επεξεργασία υπολογιστή προκειμένου να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Εισηγητής: Παναγιώτης Γουμπούρος, σκηνοθέτης

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτεί προεγγραφή

Τεχνικό σεμινάριο

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ – Τα πρώτα στάδια και η εξέλιξή του – 06.02.2015,  Ώρα 18.00

Η παρουσίαση εξετάζει τη διαμόρφωση του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ  και επικεντρώνεται  στην μετάβαση από το σχεδιασμό στην υλοποίηση του έργου. Πώς η ιδέα, το σχέδιο και η οπτική αναπαράσταση γίνονται πραγματικότητα. Πώς ζωντανές οντότητες, όπως τα δένδρα και τα φυτά γίνονται στοιχεία συγκρότησης του χώρου, καθώς και τις τεχνικές πτυχές που περιλαμβάνει το εγχείρημα. Ξεδιπλώνει τη διαμόρφωση ενός Τοπίου που δεν είναι φυσικό, ωστόσο στοχεύει να παρέχει στους επισκέπτες την ποιότητα  και τα οφέλη ενός Μεσογειακού Τόπου.

Παρουσίαση: Έλλη Παγκάλου, αρχιτέκτων τοπίου

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Αναγνώσεις «Εκτός Τόπου και Χρόνου»

Θοδωρής Καλλιφατίδης, Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου – 07.02.2015  Ώρα: 12.00

Μισάωρες αναγνώσεις που μας μεταφέρουν μέσα από μια ιστορία σε έναν άλλο τόπο και χρόνο. Σε μια μικρή κωμόπολη στη Βόρεια Σουηδία βρήκα ένα πανέμορφο σπίτι των αρχών του περασμένου αιώνα, που όπως έμαθα έχτισε ο πρώτος γιατρός της περιοχής. Και πώς το βάφτισε; Σπάρτη. Έτσι μεγαλώνει ο κόσμος.

Ανάγνωση: Όλια Λαζαρίδου, ηθοποιός

Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά

Ένας κόσμος στην παλάμη σου – 08.02.2015  Ώρα: 11.30

Μικρόκοσμοι – Μια προσπάθεια κατανόησης των πραγμάτων ή των ανθρώπων που

καταλαμβάνουν μικρό χώρο. Μικροσκοπικές κατασκευές με πλαστελίνες, χαρτί, ξύλα κ.α. που ζωντανεύουν αναπάντεχα τις πιο κρυφές γωνιές μέσα στο Κέντρο Επισκεπτών.

Για παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Χαρά Μαραντίδου, Φώτης Σαγώνας, Φώτης Φλεβοτόμος

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία Τσέπης – 08.02.2015,  Ώρα 18.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.