Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης διοργανώνει την ετήσια έκθεση εικαστικών εργαστηρίων, με έργα μαθητών από την περιόδου 2011-2012

… που θα διαρκέσει από τις 8 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2012.

Ένας χρόνος δημιουργίας και ένας όγκος δουλειάς, παιδιών και ενηλίκων, μαθητών των Εικαστικών Εργαστηρίων, συγκεντρώνεται στην έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων, Χειμάρας 8.

Ο ίδιος ο χώρος, ένα μικρό εργοστάσιο δημιουργίας, δίνει την αφορμή για μία ανοιχτή, σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει, προετοιμασία της έκθεσης όπως θα στήνεται το απόγευμα του Σαββάτου και ολόκληρη την Κυριακή.

Έναρξη μαθημάτων διδακτικής περιόδου 2012 – 2013Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται,  η τέχνη μπορεί να αποτελέσει τον τόπο συνάντησης  και το εφαλτήριο για να καταστεί ξανά ο άνθρωπος η υπέρτατη αξία.

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης,  πιστά στο καθήκον τους, προσφέρουν στους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Ρεθύμνου τη δυνατότητα της συμμετοχής σε μαθησιακές εμπειρίες, που διαπραγματεύονται όλο  το φάσμα της εικαστικής έκφρασης. Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου.

 
Τα Εργαστήρια λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο με πρωινά ή απογευματινά παιδικά και ενηλίκων τμήματα: ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, κοσμήματος, ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου.