Η πανέμορφη νεαρή χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της, μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες που κυκλοφορούν στους αριστοκρατικούς κύκλους, σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Όσο βρίσκεται εκεί είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει σύζυγο, τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της Φρειδερίκη. Η τελευταία, βρίσκεται σε ηλικία γάμου, αλλά αντιμετωπίζει απρόθυμα τις προθέσεις της μητέρας της.

Η Λαίδη Σούζαν όμως, προχωρά ακάθεκτη με το σχέδιο της, προσελκύοντας ταυτόχρονα την προσοχή του όμορφου και νεαρού Ρέτζιναλντ Ντε Κόρσι, του πλούσιου αλλά ανόητου Σερ Τζέιμς Μάρτιν και του εξωφρενικά γοητευτικού, αλλά παντρεμένου Λόρδου Μάνγουερικ. Σύντομα, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο της, περιπλέκοντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

Η ταινία

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γουίτ Στίλμαν (The Last Days of Disco, Damsels in Distress) επιστρατεύει για ακόμη μια φορά το ταλέντο των ηθοποιών Κέιτ Μπέκινσεϊλ και Κλοέ Σεβινι, σε αυτή τη ξεκαρδιστική κωμωδία εποχής.

Η ταινία είναι βασισμένη στο διήγημα ‘Λαίδη Σούζαν’ της Τζέιν Όστεν, το οποίο είχε γραφτεί σε μορφή επιστολών στα μέσα του 1790, αλλά δημοσιεύτηκε από τον ανιψιό της, Τζέιμς Έντουαρντ Όστεν-Λι, το 1871. Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ, η οποία κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει δηλώσει ότι «μια νέα Τζέιν Όστεν είναι ένα πραγματικό εύρημα. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να βρίσκεις κάτι για το οποίο οι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα εξοικειωμένοι, τόσο σε επίπεδο εξέλιξης της ιστορίας, όσο και σε επίπεδο χαρακτήρων».

Σκηνοθεσία: Whit Stillman

Παίζουν: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Stephen Fry