Το Αβγό του Μουσικού Χωριού διοργανώνει εργαστήριο με τίτλο «Η αρμονία του ρυθμού»…

… που αφορά στην ρυθμική αγωγή και αντίληψη, με εισηγητή τον Κώστα Αναστασιάδη, στις 9-10 Φεβρουαρίου 2013.

Αυτός ο κύκλος μαθημάτων θέτει μία πρωτότυπη βάση στον τρόπο εκμάθησης και εξοικείωσης με τον κόσμο του ρυθμού. O Kώστας Αναστασιάδης, αξιοποιώντας το πρωτογενές ρυθμικό υλικό από ετερόκλητα μουσικά συστήματα (Νότια Βαλκάνια, Πόντος, Ινδικά Τalas, σύγχρονη jazz), προσφέρει μία ευρεία παλέτα γνώσεων και πρακτικών που θα βοηθήσουν όχι μόνο αυτούς που ήδη ασχολούνται με την δεξιοτεχνική εκτέλεση των μεμβρανόφωνων κρουστών και των drums, αλλά και τους μουσικούς που επιθυμούν να εξετάσουν σε βάθος τις ρυθμικές/ηχοχρωματικές δομές και τον ρυθμικό αυτοσχεδιασμό, χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο το σώμα και το μυαλό τους.

Για έκτη συνεχή χρονιά, θα χρησιμοποιηθούν επιλεγμένοι θεματικοί κύκλοι που αφορούν τη σύνθεση μικτών μέτρων, τους ρυθμικούς κύκλους (tychai), τη ρυθμική ενορχήστρωση, την τέχνη του off-beat και άλλα πολλά που θα καθοριστούν από το επίπεδο και τις προτεραιότητες των σπουδαστών.

Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε όλους τους εκτελεστές κρουστών οργάνων (άσχετα με την προέλευση τους), σε μουσικούς κάθε είδους, σε αυτοσχεδιαστές, χορευτές, performers και σε κάθε σπουδαστή ή επαγγελματία που θέλει να διευρύνει τους ρυθμικούς του ορίζοντες.