Δεκατέσσερις νέοι συγγραφείς θα πειραματιστούν πάνω σε ζητήματα θεατρικής γραφής υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση σκηνοθετών, με στόχο την παραγωγή νέων θεατρικών κειμένων.

Το Εργαστήρι Γραφής λειτουργεί καθημερινά στο υποσκήνιο του Βασιλικού Θεάτρου. Ο πρώτος κύκλος του θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2008.

Στις 12, 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου και στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, οι συγγραφείς Βασίλης Κατσικονούρης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα παραδώσουν σεμινάρια θεατρικής γραφής στους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου.

Στόχο του Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής αποτελεί η συστηματοποίηση και η διαμόρφωση κωδίκων προσέγγισης σύγχρονων θεατρικών θεμάτων και του σύγχρονου θεατρικού λόγου.

Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε ύστερα από κρίση πάνω σε δείγματα θεατρικής γραφής των υποψηφίων και η ομάδα εργασίας  που σχηματίστηκε αποτελείται από την Χαρούλα Αποστολίδου, την Μαρία Δεμισόγλου, τον Σωτήρη Ζήκο, την Δώρα Καραθανάση, την Αλεξάνδρα Κορμαρή, την Θεοδώρα Κουγιουμτζή, την Χλόη Κουτσουμπέλη, τον Θανάση Κριτσινιώτη, την Ζωή Λύρα, την Μαρία Μπαρμπατσάλου, την Ξανθούλα Παρλάνη, την Αναστασία Συμεωνίδου, τον Θεόδωρο Υφαντίδη και τον Στέλιο Χατζηαδαμίδη.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του εργαστηρίου θεατρικής γραφής έχει ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής.

Στο Θεατρικό Εργαστήριο θα διδάξουν ακόμα σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, σκηνοθέτες και θεωρητικοί του θεάτρου μεταξύ των οποίων οι:  Απόστολος Βέττας (σκηνογράφος – καθηγητής Α.Π.Θ.), Χάρης Βλαβιανός (ποιητής – συγγραφέας), Γεράσιμος Βώκος (καθηγητής φιλοσοφίας), Δημήτρης Δημητριάδης (συγγραφέας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (συγγραφέας), Μάριος Ποντίκας (συγγραφέας), Θεόδωρος Στεφανόπουλος (καθηγητής πανεπιστημίου, μεταφραστής) κ.ά.