Από την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινάει το Εργαστήρι Κινηματογραφικής Τεχνικής με την Έλενα Πριοβόλου στο κτήριο της οδού Ιωσήφ των Ρογών 11.

Από που ξεκινάει το χρονικό μίας ταινίας; Από την ιδέα, αναπτύσσεται στην ιστορία, στη σκιαγράφηση των τριών πράξεων και τα κομβικά σημεία τους, στην πλοκή, στις σκηνές, και καταλήγει να γίνει ένα σωστά δομημένο σενάριο.

Και αν το πάμε ανάποδα; Από την ολοκληρωμένη ταινία, στην κάθε σκηνή και στο ρόλο τους στην εξέλιξη της ιστορίας, στις τρεις πράξεις και στα κομβικά σημεία τους, στην ιστορία, φτάνοντας στην αρχική ιδέα;

Η απάντηση είναι πως αν το πάμε ανάποδα αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας η τεχνική του κινηματογραφικού σεναρίου!

Στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ θα ασχοληθούμε με την τεχνική ανάλυση σεναρίου και σκηνοθεσίας σε ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί στη μεγάλη οθόνη, ακολουθώντας αντίστροφα βήματα.

Μέσα από αγαπημένες μας ταινίες θα ξετυλίξουμε από το τέλος μέχρι την αρχή το κουβάρι των στοιχείων που συνθέτουν ένα κινηματογραφικό σενάριο. Παραμένοντας στις ήδη γυρισμένες σκηνές θα διαπιστώσουμε τις σκηνοθετικές αποφάσεις και την εμπνευσμένη «συνομιλία» μεταξύ του σκηνοθέτη, της κάμερας και των ηθοποιών.

Με απλά λόγια, ελάτε στο Εργαστήρι Κινηματογραφικής Τεχνικής να αποκωδικοποιήσουμε τις τεχνικές δημιουργίας μίας πετυχημένης ταινίας!

Βιογραφικό:

H Έλενα Πριοβόλου έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και σενάριο κινηματογράφου στη σχολή New York Film Academy, στη Νέα Υόρκη.

Στα χρόνια που έζησε στη Νέα Υόρκη παρακολούθησε σεμινάρια σεναρίου και σκηνοθεσίας σε διακεκριμένους χώρους, όπως The London Script Consultancy, Women Make Movies, EDN κ.α.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών σενάριο, σκηνοθεσία και μοντάζ σε εκπαιδευτικούς χώρους, όπως το ΙΕΚ Όμηρος, το Μικρό Πολυτεχνείο, το Συνεργείο και άλλους ανεξάρτητους χώρους.

Έχει εργαστεί ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και συντονίστρια παραγωγής σε μεγάλες παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως τη σειρά δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ για το History Channel, «Breaking Vegas», τα «Anytown USA»,«Moment in Time», «Ματωμένα Χώματα», «My Life in Ruins», «Μία μέλισσα τον Αύγουστο» κ.α.

Οι Bruce David Klein, Donald Petrie, Kristian Fraga, Robert Orlando, David Roy, Κώστας Κουτσομύτης, Θοδωρής Αθερίδης και η κα Λουκία Ρικάκη είναι κάποιοι από τους σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.