Συνάντηση που οδηγεί σε ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό, μουσικό αφηγηματικό ταξίδι, όπου παράλληλα με την Ορχήστρα και το μουσικό δρώμενο, θα υπάρχει πρωτότυπη κινηματογραφική προβολή – πάνω σε Οθόνη αλλά και στα κτίσματα του Παλαιού Ελαιουργείου –  φιλμικού υλικού, όπου ο μουσικός Επιτάφιος θα συνδεθεί με την ίδια την πόλη της Ελευσίνας και το Μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης.

Κάτω από το ιδιαίτερο βλέμμα του Ελευσίνιου σκηνοθέτη, ο κύκλος των τραγουδιών ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ θα μετουσιωθεί σε μια μουσική παράσταση όπου οι γειτονιές της γενέθλιας πόλης του, τα εργοστάσια, η  ιστορία του αρχαίου Ιερού Χώρου, ο Θρήνος της μάνας, θα συνδεθούν με τον Θρήνο του Ρίτσου και τις εμβληματικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη.

Δύο ηθοποιοί  ως σύγχρονοι  Ιεροφάντες, μέσα από κείμενα αλλά και τον ίδιο τον ποιητικό λόγο του Ρίτσου, θα μας συνδέουν με την φιλμική εικόνα αλλά και με τον Μύθο.

Συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ελευσίνας, που να μας φέρνει στο νου την Περιφορά του Επιταφίου στις οδούς Παγκάλου και Νικολαΐδου.

Συμμετοχή σολίστ που θα συνδέσει τον Επιτάφιο με το λιμάνι της Ελευσίνας και ένα πρόωρα χαμένο τέκνο της Ελευσίνας, τον ήρωα Βασίλη Λάσκο.

Ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Νένα Βενετσάνου.