Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, την  Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 9.30μ.μ. θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Σκηνής Νίκος Κούρκουλος του κτιρίου Τσίλλερ. Η νέα σκηνή έκανε ποδαρικό με το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία΄Εφης Θεοδώρου.

Η ανασχεδιασμένη Νέα Σκηνή, η οποία λειτουργεί ξανά, με το όνομα Νίκος Κούρκουλος – τιμώντας τον εμπνευστή της ανακατασκευής του κτιρίου Τσίλλερ- μετά από παύση τριών θεατρικών περιόδων, ξεκίνησε τις παραστάσεις της την περασμένη Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, με το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία ΄Εφης Θεοδώρου.

Με αφορμή την πραγματική ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, του Ρομπέρτο Ζούκο, ο γάλλος συγγραφέας Μπερνάρ-Μαρί Κολτές (1948-1989) συνθέτει το αρτιότερο έργο του, μια  παραβολή για τη βία, γραμμένη σε δεκαπέντε σκηνές γεμάτες σαρκασμό, τρυφερότητα, απελπισία. Ο Κολτές, ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους συγγραφείς που χάθηκε πρόωρα στα 41 του χρόνια, καταθέτει ένα έργο- ανατομία της κοινωνίας, σκληρό, άγριο, βαθιά ποιητικό αλλά και πολύ επίκαιρο καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με τα αδιέξοδα των νέων.

Η Έφη Θεοδώρου εγκαινιάζει με αυτό το κείμενο την καινούργια περίοδο της Νέας Σκηνής, δίνοντας το έναυσμα για επίκαιρες, πρωτότυπες και τολμηρές προσεγγίσεις του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Παίζουν: Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Γιάννης Βογιατζής, Ευθύμης Θέου, Γιώργος Κοζομπόλης, Παναγιώτης Λάρκου,  Πάρις Λύκος, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Ντάσκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας, Ερατώ Πίσση, Μαρία Πρωτόπαππα, Σοφία Σεϊρλή, Μιχάλης Τιτόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου