Μία βροχή παιδικών αναμνήσεων, ακροβατικών και ζογκλερικών παιχνιδιών έπιασε από τις 4 Δεκεμβρίου στο θέατρο Badminton, η οποία αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Το αδιάβροχο είναι εξαιρετικά περιττό…

To Rain, η έκτη κατά σειρά παραγωγή του Cirque Eloize και η τρίτη που παρουσιάζεται στην Αθήνα (μετά τα Excentricus το 2002 στο Κολλέγιο Αθηνών και Nomade το 2003 στο Big Top Theater).

Πρόκειται να μας παρασύρει στα χρόνια της παιδικής αθωότητας μέσα από ένα διαφορετικό θεατρικό τσίρκο χωρίς ζώα, σύμφωνα με την παράδοση που εδραιώθηκε στο γαλλόφωνο Καναδά (τόσο με το Cirque Eloize, όσο και με το Cirque du Soleil).

Είναι ένα σόου με εκπληκτικά οπτικά εφέ, κινήσεις γεμάτες φαντασία, συγκινητικές στιγμές και σωματικούς άθλους. Έμπνευση για το Rain αποτέλεσαν οι παιδικές αναμνήσεις, οι στιγμές εκείνες που μένουν ζωντανές στη μνήμη και παγώνουν μέσα στο χρόνο, όπως το παιχνίδι με τη βροχή μέσα στα λασπόνερα μιας αυλής.

Οι πρωταγωνιστές του Rain παίζουν ουσιαστικά τους εαυτούς τους σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο σκηνικό ενός θεάτρου την ώρα που οι ηθοποιοί προβάρουν τους ρόλους τους.

Οι ματιές που ανταλλάσουν αποκαλύπτουν ερωτικές ιστορίες, κρύβουν μυστικά πάθη και εκφράζουν την οικειότητα των σχέσεων. Μόνο που αυτοί οι ηθοποιοί μπορούν να ισορροπούν πάνω σε μια δοκό, να κρέμονται ανάποδα από έναν κρίκο που αιωρείται, να εντυπωσιάζουν με τα ζογκλερικά τους κόλπα, να στροβιλίζονται μέσα σε έναν τροχό και να βουτάνε μέσα σε μια λίμνη με νερό με αυθόρμητο και θεαματικό τρόπο.

Το Cirque Eloize ιδρύθηκε πριν 14 χρόνια. Έχει παρουσιάσει έξι παραγωγές μέχρι σήμερα: Cirque Eloize, Excentricus, Cirque Orchestra, Nomade, At night, the sky is endless, Rain και Nebbia. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε περιοδεία με το Rain (από το 2004) και με το Nebbia (από το 2007). Έχει δώσει περισσότερες από 3.000 παραστάσεις σε περισσότερες από 300 πόλεις σε 30 χώρες. Πάνω από 3 εκατομμύρια θεατές έχουν παρακολουθήσει τα σόου του. Συνεργάζεται με 100 περίπου άτομα σε διαφορετικές παραστάσεις. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και events και έχει παίξει σε ιστορικά θέατρα όλου του κόσμου.

Αναπτύσσει δημιουργίες για θεατρικές σκηνές, που είναι κατάλληλες και για «κινητά» θέατρα (big top theatres). Οι παραγωγές του για το τσίρκο έχουν σχεδιαστεί για το ευρύ κοινό χωρίς γλωσσικούς περιορισμούς. Οι παραστάσεις του έχουν μεταδοθεί σε βίντεο κλιπ και ντοκιμαντέρ του Ράδιο Καναδά, του CBC, της Art Tv, των εκπομπών Prime Nights, Bravo, Indigo και του ΝΤV (Ιαπωνία). Έχει προταθεί για τα βραβεία «Rose d’ Or» του Montreux στη Γαλλία και για τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει κερδίσει οκτώ μετάλλια και βραβεία στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τσίρκου του Παρισιού: Το 1992 με το νούμερο καλλιτεχνικού ποδηλάτου του Jeannot Painchaud, το 2002 με το σόου Συμβίωση κα το νούμερο με την ισορροπία στα χέρια, το 2003 με τους Daniel και Roue Cyr και το 2005 με το σόου Typo που τους χάρισε 5 βραβεία.

Έχει κερδίσει ένα βραβείο GEMINI στην κατηγορία Καλύτερης Ερμηνείας στο Πρόγραμμα Παραστατικών Τεχνών τον Οκτώβριο του 2003 για τις ζωντανές παραστάσεις του Cirque Orchestra και το 2005 για το Nomade-At night, the sky is endless. Έχει λάβει υποψηφιότητα για τα βραβεία «Broadway Drama Desk» το 2005 για το Typo (σε τρεις κατηγορίες) και το 2006 με το Rain.