Το έργο του Φίλιπ Ρίντλεϊ, Επί δύο (πρωτότυπος τίτλος “Fairytale heart”) ανεβάζει το ΔηΠεΘε Κοζάνης σε συνεργασία με το MAGIC BOX theater, στο θέατρο Λύχνος στο Γκάζι.

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 22 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 21 Δεκεμβρίου και θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 το βράδυ.

Στο Επί δύο, παρακολουθούμε τη συνάντηση δύο νέων παιδιών, του Γκίντεον και της Κίρστη, στην μεταθατσερική Μεγάλη Βρετανία. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει και μαζί με την δυσκολία επιβίωσης οι ήρωες του έργου αντιμετωπίζουν τις δικές τους προσωπικές και οικογενειακές δυσκολίες. Αντιμετωπίζουν παρόμοιες αδιέξοδες καταστάσεις παρ’ ότι είναι δύο εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες. Αυτοί οι δύο φαινομενικά αντίθετοι κόσμοι λοιπόν, θα έρθουν σε επαφή και θα συγκρουστούν, μέσα στα αλληγορικά ερείπια μιας κοινωνίας που φθίνει. Θα μπορούσαν να είναι και δύο παιδιά του ελληνικού σήμερα, τα οποία αναγκάστηκαν να δουν το άσχημο πρόσωπο της ζωής από πολύ νωρίς, αλλά αρνούνται όμως να παραδώσουν τα όπλα και να απαρνηθούν την παιδικότητά τους.

Μέσα από την ανθρώπινη επαφή, την σύγκρουση, το παραμύθι, το γέλιο, το κλάμα, και εν τέλει τον έρωτα, ο Γκίντεον και η Κίρστη, μας μαθαίνουν έναν άλλο τρόπο να βλέπουμε τις άσχημες πτυχές της ζωής.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ειρήνη Αγαπητού και ο Μιχάλης Μπογέας.

Μετάφραση: Βάλια Καϊμάκη. Σκηνοθεσία: Πάνος Σκουρολιάκος. Σκηνική μακέτα: Δημήτρης Αρβανίτης. Κοστούμια: Πηνελόπη Συρογιάννη. Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Καραχισαρίδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Κασιώτη.