Η γκαλερί Qbox παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Ιάπωνα
καλλιτέχνη Takehito Koganezawa στην Ελλάδα, τα εγκαίνια θα
πραγματοποιηθούν την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει
έως τις 22 Νοεμβρίου 2008.

Ο τίτλος της έκθεσης Ephemeral Graffiti αντανακλά την εντύπωση που έκανε στον καλλιτέχνη ο τόπος του residency και θα παρουσιάσει videos, γλυπτά και ένα σχέδιο. Ο τίτλος παραπέμπει στα διαφορετικά στρώματα που συνθέτουν τον υλικό κόσμο καθώς και την εφήμερη φύση των πραγμάτων και τη ρευστή σχέση μεταξύ τους.

Η τελευταία του δουλειά δεν αποτελεί συνέχεια μιας προηγούμενης, καθώς η διάθεσή του τον οδηγεί να δουλέψει με νέα μέσα. Έτσι, αναζητά την έμπνευση στην ίδια την τοποθεσία, αφήνει τον εαυτό του να γίνει μέρος του τοπίου, καταγράφει τη μνήμη του και συνθέτει τη νέα του έκθεση. 

Το σχέδιο Χωρίς τίτλο για τον καλλιτέχνη αποτελεί το σημείο αναφοράς και εκκίνησής του. Αποτελεί την υποσυνείδητη σκέψη του η οποία τον βοηθά να κάνει τη δουλειά του τρισδιάστατη.

Τα γλυπτά του είναι για εκείνον μια αυθόρμητη πράξη. Ο Koganezawa μετατρέπει ένα κλαδί δέντρου σε \”κινούμενο\” αντικείμενο. Χωρίς να επεξεργαστεί το ξύλο, του προσθέτει λεπτομέρειες από χαρτί και το τοποθετεί σε νέο χώρο.

Καθώς το παρατηρεί βρίσκει το όριο μεταξύ φύσης και επιδέξιου χειρισμού της. Με χιουμοριστική διάθεση, το μεταμορφώνει σε ένα κινούμενο σουρεαλιστικό ον, μίνιμαλ αισθητικής.