Η Αίθουσα Τέχνης «ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5» παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ΕΟΖΕΝ ΑΓΚΟΠΙΑΝ με τίτλο «double space», η οποία θα

διαρκέσει από τις 3 μέχρι και τις 21 Μαΐου 2011.

Στη νέα ζωγραφική δουλειά της Εοζέν Αγκοπιάν η καλλιτέχνις διαπραγματεύεται την εικαστική  εκδοχή του     “διαστήματος”  προσπαθώντας να προσδιορίσει τα όρια και την αμφισημία του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα με λάδια και ακρυλικά σε καμβά που αποτυπώνουν ένα χώρο διαισθητικό, πολυδιάστατο, συμπαντικό. Ένα τόπο διαρκούς ροής όπου οργανικές φόρμες, θρυμματισμένα γεωμετρικά σχήματα και πλέγματα χρωμάτων, ως φορείς ιδεών, αναδύονται, διαλύονται και αλληλεπιδρούν.
 

Double Space”: Διπλό διάστημα. Εγγραφή αλλά και Διάνοιξη. Ο καμβάς της Εοζέν Αγκοπάν δεν είναι μόνο ο χώρος εγγραφής χρωμάτων, σχημάτων και συνειρμών αλλά πρωτίστως είναι η Πύλη, το άνοιγμα σε ένα πυκνό, ρευστό, παλλόμενο και μεταβαλλόμενο σύμπαν. Η Αγκοπιάν δομεί πρισματικά, καλειδοσκοπικά, σχεδόν ολογραφικά, το χώρο της, που δεν είναι μόνο τόπος αποτύπωσης αλλά και  ενδίπλωσης. Δημιουργεί μια πολλαπλή ταυτόχρονη προβολή, οπού κάθε κομμάτι του καμβά της ενδιπλώνει και εμπεριέχει ολόκληρο τον πίνακα.

Η αρμενικής καταγωγής καλλιτέχνις Εoζέν Αγκοπιάν γεννήθηκε στην  Αθήνα, Ολοκλήρωσε τις σπουδές της  Pratt Institute, Νέα Υόρκη (Master of Fine Arts) και Hunter College, Νέα Υόρκη (Bachelor of Fine Arts). Έχει κάνει εννέα ατομικές εκθέσεις (Ελλάδα-Αμερική) και έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Αμερική.