Το 2017, λίγες εβδομάδες πριν από την Ημέρα της Γης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση Enviro-Art Gallery, ως μια μικρή συγκέντρωση και παρουσίαση των έργων, στην Βιρτζίνια της Αμερικής. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, πολλοί επισκέπτες παραδέχτηκαν ότι η εμπειρία είχε αντίκτυπο στη σχέση τους με το περιβάλλον.

Από αυτές τις ταπεινές αρχές, η Enviro-Art Gallery έχει επεκταθεί σε ένα διεθνές πρόγραμμα. Φέτος, που είναι η πέμπτη χρονιά, ξεκινά επίσημα στις 5 Απριλίου, σε διαδικτυακή μορφή, με περισσότερα από 600 έργα τέχνης: πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, ποίηση, βίντεο και άλλα, που υποβλήθηκαν από μαθητές και καλλιτέχνες από όλες τις πολιτείες της Αμερικής και εκπροσωπούν κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική. Μια συλλογή διαφορετικών μέσων και καλλιτεχνικών στυλ, που δημιουργήθηκαν με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον.

Η Enviro-Art Gallery βλέπει την τέχνη ως πρόσκληση για δράση, για να συνδέσει τους ανθρώπους με τοποθεσίες, οικοσυστήματα και διεθνείς εμπειρίες της φύσης, μέσα από ενδιαφέροντες οπτικούς διαλόγους. Αποστολή του είναι να εμπνεύσει μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και διαχείριση, με τη δημιουργία και την διάδοση περιβαλλοντικών έργων τέχνης.

Η φετινή έκθεση αποσκοπεί στο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα μας ενώνουν. Με το σχεδιασμό της θέλει να επισημάνει τις ομοιότητες: από τις αυστραλιανές πυρκαγιές έως πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, από την ρύπανση πλαστικών στην Κίνα έως τα μικροπλαστικά στον Ατλαντικό Ωκεανό, και όχι μόνο.

Το σύνθημα της Enviro-Art Gallery είναι «αλλάζοντας τον κόσμο με τη δημιουργικότητα» και ελπίζει να κάνει τα οικολογικά θέματα πιο προσβάσιμα μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της τέχνης.

Μπορείτε να δείτε την έκθεση εδώ.

Πληροφορίες από Environmental Health News