Η συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective σας προσκαλεί να επισκεφτείτε τη ψηφιακή έκθεση “Εντός Εαυτού” 11 εικαστικών καλλιτεχνών – μελών της κατά αποκλειστικότητα με έργα που δημιουργήθηκαν στη περίοδο της πανδημίας, σε σύλληψη και επιμέλεια Πάρη Καπράλου.

Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 20 Απριλίου – Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

Αν και πρόκειται για την έβδομη έκθεση που διοργανώνει η συλλογικότητα από ιδρύσεως της, είναι η πρώτη ψηφιακή έκθεση που παρουσιάζει στη πλατφόρμα ψηφιακών εκθέσεων της νέας ιστοσελίδας της arcgreece.gr.

“Διάχυτη είναι η εντύπωση ότι οι καλλιτέχνες παράγουν αριστουργήματα σε καθεστώς γενικευμένης μιζέριας. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από τη πραγματικότητα. Οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι με μια ιδιαίτερη κλίση στην αναψηλάφιση της πραγματικότητας… Συχνά από τη δραστηριότητά τους εκπηγάζουν οξυδερκείς και φιλοσοφημένες παρατηρήσεις, που μοχλεύουν τη περίσκεψη του κοινωνικού συνόλου. Η δημιουργικότητα των εικαστικών στην Ελλάδα της Πανδημίας υστέρησε έναντι του κυρίαρχου αφηγήματος, όχι έναντι της ζοφερής πραγματικότητας! […] Στη πρώτη ψηφιακή έκθεση της η συλλογικότητα μας παρουσιάζει έργα 11 εικαστικών καλλιτεχνών – μελών της που δημιουργήθηκαν στη περίοδο της πανδημίας, και αντικατοπτρίζουν τον ψυχισμό των δημιουργών τους. Πολλά από τα έργα ίσως φανούν ασυνήθιστα στους φιλότεχνους που γνωρίζουν τη πορεία και τη μανιέρα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, τόσο ως προς τη θεματολογία όσο και τεχνοτροπικά. Η ιδιαιτερότητες της περιόδου ανέδειξαν διαφορετικά δημιουργικά αντανακλαστικά στους περισσότερους συμμετέχοντες. Τα έργα αυτής της περιόδου ίσως είναι εφαλτήρια αλλαγής για κάποιους καλλιτέχνες, για τους περισσότερους όμως απλώς εκφράζει με τον προσήκοντα τρόπο το πνεύμα των καιρών”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο επιμέλειας.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί: Sasha Chaitow, Foti Kllogjeri, Άννα Γκιώτη, Χριστίνα Ζυγούρη, Ηλίας Κασσελάς, Στυλιάνα Κατσιάρη, Αγγελική Κουρμουλάκη, Δημήτρης Κρίστιτς, Μανώλης Πέντες, Σπύρος Ρωμάνος, Ελένη Τσοτσορού.

Σχετικά με την ARC -Art Revisited Collective

H ARC -Art Revisited Collective είναι μία εικαστική συλλογικότητα που ιδρύθηκε τον Μάιο 2018 από καλλιτέχνες και τον Αθηναίο εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο στην Θεσσαλονίκη. Σύντομα συμπεριέλαβε εικαστικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο. Η συλλογικότητα δραστηριοποιείται κυρίως στον Ελλαδικό χώρο, είναι ανεξάρτητη και αυτοχρηματοδοτούμενη. Παρουσιάζει ποικιλία δράσεων, διοργανώνει εκθέσεις, συμμετέχει σε διεθνείς θεσμικές διοργανώσεις και κατά καιρούς συνεργάζεται με άλλες ομάδες, συλλογικότητες, επιμελητές, χώρους, αλλά και καλλιτέχνες από όλο το στερέωμα των τεχνών και από όλο τον κόσμο.