Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση της βραβευμένης Βρετανίδας χορογράφου Angela Pread  The Bed, για μία μόνο βραδιά, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010.

Με μοναδικό σκηνικό ένα διπλό κρεβάτι, η χορευτική εγκατάσταση The Bed, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου και πολυσυλλεκτικότερου όγκου δουλειάς που εστιάζει στις έννοιες της οικειότητας, του προσωπικού χώρου, της μνήμης και του σώματος. Το έργο ξεκινάει το βράδυ και ολοκληρώνεται το πρωί, με τους χορευτές να εκτελούν μία χορογραφία διάρκειας 10 περίπου ωρών.

Επί σκηνής, όμως, για όλες αυτές τις ώρες βρίσκονται και οι θεατές, οι οποίοι φέρνουν μαζί τους υπνόσακους και/ή μαξιλάρια και δημιουργούν το δικό τους προσωπικό χώρο, ώστε να απολαύσουν την ολονύχτια αυτή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές κινούνται ελεύθερα στο χώρο, πίνουν καφέ, κοιμούνται ή χορεύουν. Με άλλα λόγια, επιλέγουν οι ίδιοι τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους με το δρώμενο.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ θεατών και περφόρμερ κορυφώνεται το πρωί, όταν παίρνουν όλοι μαζί πρωινό και συζητούν την εμπειρία της προηγούμενης νύχτας.

Με αφορμή την παράσταση και προκειμένου οι Έλληνες επαγγελματίες να γνωρίσουν καλύτερα την τεχνική και τον τρόπο δουλειάς της Angela Praed, το Κέντρο Ντάνκαν διοργανώνει ένα τετραήμερο workshop με την Angela Praed και τη στενή συνεργάτη της Rosalyn Maynard.

Το workshop απευθύνεται σε χορευτές, χορογράφους και ηθοποιούς, επαγγελματίες και σπουδαστές.
Κατά τη διάρκεια του workshop, η Rosalyn Maynard εισάγει τους συμμετέχοντες σε θεμελιώδεις αρχές αναφορικά με την προετοιμασία σώματος και πνεύματος για την παράσταση και εξετάζει τρόπους με τους οποίους ο περφόρμερ χρησιμοποιεί τη δύναμη της σωματικής και φυσικής του παρουσίας, προκειμένου να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των θεατών.

Εστιάζοντας στη διαδικασία της αναπνοής, το πρώτο μέρος περιλαμβάνει σωματική δουλειά η οποία εξελίσσεται σε αυτοσχεδιασμούς που ενσωματώνουν συγγραφή, ζωγραφική, δημιουργία ήχου και κείμενο και οι οποίοι εξελίσσονται στο δεύτερο μέρος σε δομημένους αυτοσχεδιασμούς – μέρη του πλαισίου της παράστασης.

Τέλος, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με την Angela Praed επάνω στούς κύριους άξονες της χορογραφίας του The Bed. Στόχος αυτής της πρακτικής άσκησης είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες  – σε περίπτωση που το επιθυμήσουν – να ενταχθούν στην παράσταση, χορεύοντας και οι ίδιοι παράλληλα με τους Άγγλους χορευτές.