Στο Θέατρο Μεταξουργείο θα στεγαστεί την προσεχή θεατρική περίοδο η
ομάδα του Στάθη Λιβαθινού παρουσιάζοντας το κλασικό έργο του Ιρλανδού
συγγραφέα John Millington Synge. Το έργο γράφτηκε το 1907, και θα μπορούσε να έχει βγει από το εργαστήριο οποιουδήποτε από τους μεγάλους κωμωδιογράφους των δύο τελευταίων αιώνων. Στο χωριό της περιφέρειας Μεγιό, στην άκρη του δυτικού κόσμου, στις απότομες όχθες της Καθολικής Ιρλανδίας τίποτα δεν αλλάζει και όλοι ζουν στο δικό τους ρυθμό αποκομμένοι από τον πολιτισμό και την κοινωνία, ώσπου να εμφανιστεί στο ταβερνείο του Μάικ και της κόρης του, Πέγκιν, ένας ξένος, ένας νεαρός, που γρήγορα θα αναδειχτεί σε ήρωα του χωρίου και ίνδαλμα των γυναικών, που θα του χαρίσουν την προσοχή, την περιποίηση και την καρδιά τους.

Πολύ σύντομα  αλλάζουν όλα, γιατί στο θέατρο του Σίνκγ οι εναλλαγές και οι ανατροπές γίνονται στιγμιαία.

Ο ήρωας που είναι ένα από τα τελευταία έργα του Synge και θεωρείται το αριστούργημά του, γνώρισε τεράστια επιτυχία, όπου και αν παίχτηκε και συνεχίζει να τη γνωρίζει χάρις στη ζωντανή, φρέσκια γλώσσα του, το μοναδικό, παράλογο χιούμορ του και την ιδιαίτερη ακρίβεια και λεπτομέρεια στην περιγραφή των ηρώων του.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Στάθης Λιβαθινός, την μετάφραση η Ζένια Κριτσέφσκαγια, και τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου.

Τους ρόλους του έργου θα ενσαρκώσουν ο Νίκος Καρδώνης, ο Δημήτρης Παπανικολάου, η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Άρης Τρουπάκης, η Μαρία Σαββίδου, ο Στέλιος Ιακωβίδης, η Μαρία Κίτσου, ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο Όθων Μεταξάς, η Καλλιόπη Σίμου και η Σοφία Τσινάρη.