Μερικοί φωτογράφοι απολαμβάνουν να απαθανατίζουν την ομορφιά της φύσης. Αλλά για μερικούς άλλους, η δημιουργικότητά τους ενεργοποιείται με το να φωτογραφίζουν την ομορφιά που υπήρξε κάποτε. Αυτό ισχύει και για τον Roman Robroek, που συνδυάζει την αγάπη του για τη φωτογραφία με τα ταξίδια, την αρχιτεκτονική, την πολιτιστική κληρονομιά και την περιπέτεια του να αναζητάς ερείπια. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές του αναδεικνύει μία ποικιλία εκκλησιών που έχουν εγακαταληφθεί και βρίσκονται σε διάφορα στάδια ερημοποίησης.

Αυτά τα θρησκευτικού τύπου κτίρια, που υπήρξαν κάποτε χώροι συγκέντρωσης ολόκληρων κοινοτήτων, έχουν αφεθεί στη σταθερή δύναμη της φύσης. Είτε εγκαταλήφθηκαν λόγω ζημιών από καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές είτε απλά βρίσκονται σε ερειπωμένα χωριά, αυτοί οι χώροι αφηγούνται τις δικές τους ιδιαίτερες ιστορίες. Για τον Robroek, η δουελειά αυτή του επιτρέπει να έρθει σε επαφή με έναν χαμένο κόσμο και να τον αναδείξει στο κοινό του.

Ο Robroek ανακαλύπτει τις τοποθεσίες αυτές χρησιμοποιώντας διάφορες τρόπους, μεταξύ και η εικονική αναζήηση του Google Streetview.

Σε άλλες περιτπώσεις αναζητά περισσότερα στοιχεία για τις φωτογραφίες που ανακαλύπτει, αναζητώντας την τοποθεσία μιας άγνωστης εκκλησίας.