Η ζεστή και εξαιρετικής φινέτσας φωνή του Freddy Cole θα πλημμυρίζει τον χώρο του Half Note Jazz Club από τις 10 Απριλίου. Ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της τζαζ, στα χνάρια του μεγάλου αδελφού του Nat King Cole θα λάμψει για ακόμα μια φορά μαζί με το κουαρτέτο .

Ο Freddy Cole, γεννημένος το 1931 είναι το πέμπτο και μικρότερο παιδί της οικογένειας Cole. Από μικρός θυμάται τον εαυτό του να μεγαλώνει μέσα στη μουσική. Άρχισε να παίζει πιάνο όταν ήταν 6 χρονών και παρόλο που ήταν έτοιμος στα 18 του να φύγει για να αναζητήσει την τύχη του, η μητέρα του δεν τον άφησε και έτσι αυτός συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Ινστιτούτο Roosevelt στο Σικάγο. Το 1951 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε στη Μουσική Σχολή  Juillard. Πήρε Μaster από το Ωδείο στην Αγγλία και στη συνέχεια πέρασε αρκετούς μήνες σε περιοδείες σαν μέλος ενός γκρουπ μαζί με τον Johnny Coles και τον Benny Golson. Το 1952 ηχογραφεί το πρώτο του single , The Joke’s On Me και μαζί με ορισμένα άλλα άλμπουμ που ηχογραφεί στη συνέχεια –όπως “Le Grand Freddy”- κάνει διεθνής καριέρα πράγμα που τον βοηθάει και να διευρύνει το κοινό του αλλά και να τραγουδάει σε πολλές γλώσσες.

Το 2000 ηχογραφεί το “Merry Go Round” και το 2001 το “Rio De Janeiro Blue” όπου φαίνεται η αγάπη του Freddy για την Βραζιλιάνικη μουσική. Τον Μάρτιο του 2003 με το “In The Name of Love” o  Cole  αναδεικνύει το μοναδικό του στυλ στα μοντέρνα και ρομαντικά τραγούδια.