Χριστουγεννιάτικο swing party / ρεβεγιον, με τη συνήθεια που έγινε λατρεία. Φέτος σε διήμερη έκδοση: Προπαραμονή και παραμονή Χριστουγέννων, στις 23 και 24 Δεκέμβρη. Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει μουσική, χορός, κέφι, μεγάλα stage και μεγάλες μπάντες για μεγάλες βραδιές, εμπειρίες και μουσικές. Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει Swing!

Όπως συμβαίνει εδώ και τρία συναπτά έτη, έτσι και φέτος το Xmas Swing Party του Ίλιον  plus δηλώνει παρών ,κορυφώνοντας το εορταστικό κλίμα με τους καλύτερους του είδους: The Speakeasies Swing Band!

Φέτος οι δύο μέρες θα πλαισιωθούν με εκλεκτούς guests τόσο στο χορευτικό όσο και στο μουσικό κομμάτι. Χορευτικά θα συνοδεύουν οι Athens Boogie, για να ξεσηκώσουν και να παρασυρούν το κοινό σε χορευτικές φιγούρες Swing καθόλη την διάρκεια του live. Επίσης θα ετοιμάσουν ειδικά χορευτικά shows, διαφορετικά για τις δύο βραδιές, με την πολύτιμη βοήθεια της Ιρένε Ραγκουσίνη. Ενώ μουσικά την βραδιά θα ανοίξουν με latin/ jazz διάθεση οι Marianna & the Dizzy Breezes!

The Speakeasies’ Swing Band!

Από το 2010, οι The Speakeasies Swing Band, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στο DIGA DIGA DOO festival στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, στο Royal Jazz Fest του Μπαχρέιν, στο Hep Cat’s Holiday στη Μ. Βρετανία, στο Copenhagen Lindy Exchange στη Δανία, στο Φεστιβάλ Μουσικής και Πολιτισμού του Κολμάρ της Γαλλίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο στη Βουλγαρία και στο Summer Jamboree στην Ιταλία, κ.ά. Μοιράστηκαν την σκηνή με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Parov Stelar, Ray Collins, Cherry Poppin Daddies, Hillbilly Moon Explosion. Μεταξύ όλων, έχουν εμφανιστεί σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις όπως ο γάμος της Χολιγουντιανής ηθοποιού Jessica Chastain.

To 2012 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο ‘Bathtub Gin’ το οποίο πλαισιώθηκε από τα μουσικά βίντεο των ‘Bright Lights Late Nights’ και του βραβευμένου πλέον, από την International Songwriting Competition (ISC), ‘Black Swamp Village’. Το 2015 επανέρχονται με το ‘Land of Plenty’, έναν δίσκο αποτελούμενο απο 10 τραγούδια, σε ήχους Swing, Jazz, Blues και Dixieland. Το 2017 συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με την παράσταση “Homesickness Blues’’ σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και ενορχήστρωση Κώστα Βόμβολου.