Οι Israel Vibration από το μαγευτικό κόσμο της reggae μουσικής έρχονται στην Ελλάδα μαζί με τους Roots Radics για να μας μεταφέρουν μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού, στα πράσινα νερά της Καραϊβικής!

Η reggae είναι ένα μουσικό ρεύμα που, ξεκινώντας από μια μικρή νησιωτική χώρα, τη Jamaica, κατάφερε να αγαπηθεί από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Και σε αυτό συνέβαλε και  η συνεισφορά των Israel Vibration, (Cecil Spence (Skelly) και Lascelle Bulgin (Wiss)  του συγκρότημα που ο ίδιος ο Bob Marley χαρακτήρισε ως αγαπημένο του, ήταν και παραμένει καταλυτική. Ξεκινώντας από τις φτωχογειτονιές του Kingston κατακτήσανε όλο τον κόσμο. Τα τραγούδια τους, γεμάτα με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα αλλά και με έντονο το στοιχείο της πνευματικότητας, έχουν τραγουδηθεί, έχουν αγαπηθεί μα πάνω απ’ όλα έχουν διαδώσει τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.

Μαζί τους περιοδεύει η σημαντικότερη backing band της Jamaica, οι Roots Radics. Οι κορυφαίοι session μουσικοί του νησιού έχουν συμμετάσχει σε αναρίθμητες ηχογραφήσεις και έχουν υποστηρίξει καλλιτέχνες όπως ο Bunny Wailer, o Gregory Isaacs, o Barrington Levy και, φυσικά, οι Israel Vibration. Ο ήχος τους προσδιόρισε τον όρο original roots reggae στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη reggae.

Τη συναυλία ανοίγουν οι One Drop, ένα από τα πιο καταξιωμένα ελληνικά reggae σχήματα, ενώ ενδέχεται να προστεθούν και άλλες εκπλήξεις