Τις τελευταίες μέρες, μέσα στα πλαίσια ενός πολέμου, που κρατά 14 χρόνια, έγινε στόχος επίθεσης το Κέντρο Εκπαίδευσης «Κομπανιέρο Μανουέλ» που την κατασκευή του στήριξε η ελληνική ομάδα «Καμπάνια, Ένα Σχολείο για την Τσιάπας».

Τις τελευταίες μέρες, μέσα στα πλαίσια ενός πολέμου, που κρατά 14 χρόνια, έγινε στόχος επίθεσης το Κέντρο Εκπαίδευσης «Κομπανιέρο Μανουέλ» που την κατασκευή του στήριξε η ελληνική ομάδα «Καμπάνια, Ένα Σχολείο για την Τσιάπας».


Στις 29 Γενάρη του 2008, έφτασε στην κοινότητα της Κουλέμπρας του Αυτόνομου Εξεγερμένου Δήμου Ρικάρντο Φλόρες Μαγόν, όπου είναι χτισμένο το σχολείο, συνεργείο της αντίστοιχης ΔΕΗ και, συνεπικουρούμενο από 72 άνδρες που ανήκουν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, κατάστρεψε τους μετασχηματιστές τάσης που έδιναν ρεύμα στο σχολείο, καθώς και στο αυτόνομο νοσοκομείο και στα σπίτια των ζαπατίστας.


Οι μετασχηματιστές, καθώς και όλος ο εξοπλισμός που κλάπηκε, είχε αγοραστεί με την οικονομική στήριξη της «Καμπάνιας, Ένα Σχολείο για την Τσιάπας».


Η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης (οι ζαπατίστας δεν δέχονται κανενός είδους παροχές από την κυβέρνηση και αρνούνται να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα) είχε γίνει από το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων του Μεξικού το 2004, που πάντα έχει σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των εξεγερμένων κοινοτήτων.


Οι Έλληνες που συμμετείχαν στην «Καμπάνια, Ένα Σχολείο για την Τσιάπας», αλλά και πολλοί ακόμη πολίτες, κάνουν επώνυμη διαμαρτυρία για την επίθεση που δέχτηκε, εδώ και λίγες μέρες, το σχολείο.


Υπερασπίζονται με το όνομά τους ό,τι συμβολίζει το σχολείο: την αλληλεγγύη, τον αγώνα για αυτόνομη εκπαίδευση, τον αγώνα για το μέλλον των ανδρών και των γυναίκών ζαπατίστας.

Ομάδες και άτομα που υπογράφουν, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα, που στήριξαν την κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης Δασκάλων «Κομπανιέρο Μανουέλ» στην κοινότητα της Κουλέμπρα του Αυτόνομου Εξεγερμένου Ζαπατίστικου Δήμου Ρικάρντο Φλόρες Μαγόν, δηλώνουν πως θα υπερασπιστούν το Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων και ό,τι αυτό συμβολίζει: τον αγώνα των ανδρών και γυναικών ζαπατίστας για αυτόνομη εκπαίδευση, για αυτόνομο σύστημα υγείας, για μια κοινωνία δίκαιη.


Το γράμμα θα σταλεί προς δημοσιοποίηση στο Μεξικό, καθώς επίσης θα σταλεί και μέσω ιντερνετ στην πολιτειακή κυβέρνηση της Τσιάπας και στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικού. Και βέβαια στις αρχές των ζαπατίστας…


Info
Η ηλεκτρονική διεύθυνση και για τη δική μας υπογραφή: [email protected] και [email protected]