Το ξενοδοχεiο President, ένα από τα πιο γνωστά και προσεγμένα της Αθήνας, δίνει στη jazz μουσική το δικό της δωμάτιο, φιλοξενώντας τον Δημήτρη Βασιλάκη και άλλους τζαζίστες μουσικούς, μέχρι το Μάιο, που θα λήξει και το Jazz Festival.

Το Penthouse Lounge Bar, στον 21ο όροφο, είναι ένας από τους ανακαινισμένους χώρους του ξενοδοχείου, ο οποίος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του αρχιτεκτονικού στυλ που υπάχρει σε ολόκληρο το ξενοδοχείο. Καθαρές γραμμές, μινιμάλ στυλ, ιδιαίτερες λεπτομέρειες, αστραφτερή θέα στα φώτα της πόλης και ζεστή ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα σκηνικό που θα ήθελες να το επισκεφτείς ξανά και ξανά. Ενα σκηνικό ιδανικό για να ακούσεις κομμάτια του Dizzy Gillespie και του John Coltrane, να αφεθείς στους ρυθμούς της free jazz και της fusion.

Σε αυτόν τον χώρο βρήκε στέγη η ιδέα να δημιουργηθεί μια ποιοτική jazz σκηνή με εμφανίσεις που θα αποτελέσουν σημαντική καινοτομία για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Ενα είδος jazz festival υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας που θα λειτουργεί από Νοέμβριο έως Μάϊο και από Πέμπτη έως Κυριακή, με στόχο να αναδείξει όλες τις jazz τεχνοτροπίες και να παρουσιάσει κορυφαίους Ελληνες μουσικούς αλλά και μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής της jazz. To βασικό σχήμα θα είναι το σύνολο του διεθνώς αναγνωρισμένου και βραβευμένου σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη με εναλλαγές ανά περίοδο.

Το πρόγραμμα μέχρι και τις 2 Μαίου έχει ως εξής:
10 Απριλίου: Δημήτρης Βασιλάκης – σαξόφωνο / φωνητικά, Σεραφείμ Μπέλλος – drums, Αποστόλης Λεβεντόπουλος – κιθάρα, Αστέριος Παπασταματάκης – Hammond
11 Απριλίου: Δημήτρης Βασιλάκης – σαξόφωνο / φωνητικά, Λουκία Παλαιολόγου – φωνητικά, Σεραφείμ Μπέλλος – drums, Αστέριος Παπασταματάκης – Hammond
17 και 18 Απριλίου: Κλειστά λόγω Μεγάλης Εβδομάδας
24 Απριλίου: Θα έμφανιστεί σαν Guest η Kamaria Ousley φωνητικά (RnB Gospel), Δημήτρης Βασιλάκης – σαξόφωνο / φωνητικά, Σεραφείμ Μπέλλος – drums, Αστέριος Παπασταματάκης – Hammond.
25 Απριλίου: Θα έμφανιστεί σαν Guest η Kamaria Ousley φωνητικά (RnB Gospel), Δημήτρης Βασιλάκης – σαξόφωνο / φωνητικά, Σεραφείμ Μπέλλος – drums, Αστέριος Παπασταματάκης – Hammond.
1 Μαίου: Θα έμφανιστεί σαν Guest o Alex Foster -σαξοφωνο, Δημήτρης Βασιλάκης – σαξόφωνο / φωνητικά, Σεραφείμ Μπέλλος – drums, Αστέριος Παπασταματάκης – Hammond
2 Μαίου: Θα έμφανιστεί σαν Guest o Alex Foster -σαξοφωνο, Δημήτρης Βασιλάκης – σαξόφωνο / φωνητικά, Σεραφείμ Μπέλλος – drums, Αστέριος Παπασταματάκης – Hammond.

Επίσης τον Μάιο θα εμφανιστεί ο Rex Richardson. Οριστική ημερομηνία θα έχουμε σύντομα.