Το Ημερολόγιο της Κούβας του Χάρη Κακαρούχα περνά τα σύνορα για να παρουσιαστεί στον Μήνα Φωτογραφίας της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία.

Το Ημερολόγιο της Κούβας του Χάρη Κακαρούχα περνά τα σύνορα για να παρουσιαστεί στον Μήνα Φωτογραφίας της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία.

Ένας Έλληνας που φωτογράφισε το λαό της Κούβας ταξιδεύει για τη Σλοβακία. Η ατομική έκθεση Το Ημερολόγιο της Κούβας του Χάρη Κακαρούχα είναι μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και παρουσιάζεται στο 17ο Φεστιβάλ του Μήνα Φωτογραφίας της Μπρατισλάβα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στη Galeria mesta Bratislavy.

Για τον φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα η κούβα είναι ένας τόπος που ζει στον μύθο. Η δουλειά του είναι κυρίως ένα προσωπικό ημερολόγιο από εικόνες ανθρώπων, με τις οποίες αφηγείται κάτι χωρίς επεξηγηματικές λεζάντες, σχόλια και αναλύσεις.

Το ημερολόγιο συνθέτους 41 φωτογραφίες που τις αποτελούν πορτρέτα από ανθρώπους όλων των ηλικιών και θέματα από την καθημερινή ζωή τους, όπως απλωμένα πολύχρωμα υφάσματα, αέρινες γάζες, εικόνες κρεμασμένες σε φθαρμένους τοίχους, πολύχρωμες ταπετσαρίες…

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το FOTOFO Foundation, τη Galeria mesta Bratislavy, καθώς και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας. Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην ιστορικό Τέχνης, Νίνα Κασσιανού.

Info
Το ημερολόγιο της Κούβας, Χάρης Κακαρούχας
Galeria mesta Bratislavy, Μπρατισλάβα, Σλοβακία
Διάρκεια: Από 30 Οκτωβρίου έως 2 Δεκεμβρίου
http://www.sedf.sk
http://www.thmphoto.gr