Ολοκληρώθηκε, τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, με ιδιαίτερη επιτυχία το 8ο Φεστιβάλ Jazz On Tinos, που διοργανώνει από το 2009 το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο μέγαρό του στην Τήνο.

Το τριήμερο άνοιξε την Παρασκευή 26 Αυγούστου ένα σπουδαίο δίδυμο που συναντήθηκε για πρώτη φορά ειδικά για το φεστιβάλ της Τήνου: το πάθος της χαρισματικής performer Αγγελικής Τουμπανάκη συνάντησε τη πιανιστική δεινότητα του διαρκώς ανερχόμενου στη διεθνή τζαζ σκηνή Νικόλα Αναδολή. Μια ξεχωριστή στιγμή από αυτές που μόνο σε ένα τέτοιο event μπορεί να χαρεί κανείς.

Los Tre που ακολούθησαν, συνέδεσαν απολαυστικά τη funk με τις ελληνικές τους ρίζες, κλείνοντας ιδανικά τη βραδιά.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου ανήκε ολοκληρωτικά στους καλεσμένους μας από τη Γερμανία, το τρίο της χαρισματικής Julia Hulsmann, που μας χάρισε αποκλειστικά το νέο της πρόγραμμα, λίγες μέρες πριν μεταβεί στο Όσλο για να το ηχογραφήσει για λογαριασμό της κορυφαίας ευρωπαϊκής δισκογραφικής εταιρίας της τζαζ, της ECM.

Η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, Κυριακή 28 Αυγούστου, άνοιξε με τους Blue Note Organ Trio, που μας ταξίδεψαν στον κόσμο της μυθικής αμερικάνικης δισκογραφικής εταιρίας  Blue Note. Η ψυχή του γκρουπ, ο κιθαρίστας Μιχάλης Παπαδόπουλος, παρέα με τον πλέον ανερχόμενο ευρωπαίο οργανίστα, τον Ιταλό Leonardo Corradi και με σταθερή αξία τον ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, μας ψυχαγώγησαν και μας δίδαξαν ταυτόχρονα, ξεναγώντας μας σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της τζαζ.

Ιδανικό φινάλε του τριημέρου, το τρίο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιώργου Κοντραφούρη. Ο κορυφαίος πιανίστας, μαζί με τον διαρκώς ανερχόμενο Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και το νέο ταλέντο Παναγιώτη Κωστόπουλο στα ντραμς, ξεσήκωσαν κυριολεκτικά την κατάμεστη αίθουσα. Η βραδιά έκλεισε με ένα ξέφρενο jam session, με τη συμμετοχή όλων των μουσικών των δυο τελευταίων βραδιών του 8ο Φεστιβάλ Jazz On Tinos, αλλά και όλων των ομοτέχνων τους που βρέθηκαν στην αίθουσα.

Η επιτυχία του φετινού φεστιβάλ βάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Ήδη από σήμερα ξεκινάμε την προετοιμασία για το 9ο Φεστιβάλ Jazz On Tinos του 2017, που θα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις! Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Συνδιοργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου