Δύο μπάντες που κυκλοφόρησαν δύο από τους πιο «καυτούς» δίσκους των τελευταίων μηνών συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής για μία βραδιά γεμάτη μελωδίες, επιβλητική ατμόσφαιρα και ταξιδιάρικη διάθεση.

Οι Empty Frame είναι από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το τρίτο τους full length album “Who Wants To Ride The Horse” το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικής. Συνδυάζοντας μοναδικά τον δυναμισμό των ηλεκτρικών οργάνων (κιθάρες, μπάσο, τύμπανα) με τον λυρισμό του βιολιού, του πιάνου και του τσέλο η εξαμελής μπάντα ακροβατεί ανάμεσα σε alternative, indie, progressive και folk, εξερευνώντας, παράλληλα, και πιο heavy μονοπάτια.

Φωτογραφία: Νίκος Κατσαρος

Οι Grey River & The Smoky Mountain κινούνται ανάμεσα στην americana, το folk και την bluegrass αναμειγνύοντας συχνά στοιχεία Ιρλανδικής και Ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής. Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Αθήνα, όπως το Caravan Sessions Vol.1, το Prairie & Rust Fest Vol. 3 και το 7th Music Highway Festival τον Φεβρουάριο του 2018. Τον Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο «Something’s Wrong», το οποίο περιλαμβάνει 4 κομμάτια ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο τους LP «Captain Death» από την Ikaros Records.

Links:

https://www.facebook.com/emptyframeband/
https://www.facebook.com/GreyRiverSmokyMountain/