Ήθελε να δημοσιεύσει περισσότερα, όπως φαίνεται και από επιστολή της στο Atlantic Monthly, στην οποία ζητούσε συμβουλή για την καριέρα της γράφοντας: «Είστε πολύ απασχολημένοι για να πείτε αν η Ποίησή μου ζει;». Στις 24 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 136 χρόνια από τον θάνατό της και η Έμιλυ Ντίκινσον είναι από τις πιο διάσημες ποιήτριες της Αμερικής. Η ποίησή της είναι ζωντανή και στη γλώσσα μας· τεκμήριο είναι οι πολλές εκδόσεις και οι αποδόσεις ποιημάτων της στη νεοελληνική από ονόματα όπως Διονύσης Καψάλης, Ερρίκος Σοφράς, Χάρης Βλαβιανός και άλλα. Η ποπ κουλτούρα βρίθει αναφορών στα ποιήματά της, από στίχους τραγουδιών μέχρι ονόματα συγκροτημάτων και τηλεοπτικές σειρές. Τελευταία προσθήκη σε αυτή τη μακριά λίστα είναι το «EmilyBlaster», ένα δωρεάν βιντεοπαιχνίδι στο στυλ της δεκαετίας του 1980 στο οποίο οι παίκτες πυροβολώντας κατεβάζουν λέξεις από τον ουρανό.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, στην οθόνη εμφανίζεται ένα ποίημα (μεταξύ άλλων το «Before I could not stop for Death», το «I Felt a Funeral, in my Brain» και το «That Love is all there is»). Όπως εξηγούν οι οδηγίες στην πρώτη οθόνη: «Πυροβολήστε τις λέξεις με τη σωστή σειρά για να συνθέσετε το ποίημα!»

Το «EmilyBlaster» βασίζεται σε ένα μυθοπλαστικό παιχνίδι από το αναμενόμενο μυθιστόρημα – κυκλοφορεί στις 14 Ιουλίου – «Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow» της Gabrielle Zevin. Στο μυθιστόρημα παρακολουθούμε δύο παιδικές φίλες οι οποίες ξανασυναντιούνται αργότερα στη ζωή τους και μαζί δημιουργούν βιντεοπαιχνίδια· μία από αυτές, η Sadie, δημιουργεί το «EmilyBlaster»

«Μου άρεσε η ελαφρώς υπονομευτική ενέργεια του να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι στο οποίο στόχος θα ήταν να πυροβολείς ποίηση και σκέφτηκα ότι το συμπαγές ποιητικό ύφος και οι αξιομνημόνευτες διατυπώσεις της θα ήταν τέλειοι στόχοι», είπε η Zevin, μιλώντας στο Literary Hub. Αν και το βιντεοπαιχνίδι έχει μόνον τρία επίπεδα, η Zevin ισχυρίζεται ότι δεν είναι εύκολο: «Το “EmilyBlaster” είναι λίγο εθιστικό και σε σωστό ποσοστό, δύσκολο. Ενδέχεται να σου χρειαστούν κάποιες προσπάθειες για να γίνεις η “ Belle of Amherst” (σ.σ. αναφορά στην τηλεταινία του 1976 “ The Belle of Amherst”, με την Julie Harris στον ρόλο της Έμιλι Ντίκινσον).»

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ