Παίζεις;
– Παίζω!
– Πάει;
– Παίζουμε!

Αυτή τη φορά, το παιχνίδι που επιλέγουν επί σκηνής οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, λέγεται Αισωπομαχίες. Και όπως για τα παιδιά, έτσι και για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, το παιχνίδι είναι ο τρόπος να εξερευνήσουν και να αντιληφθούν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Οι ηθοποιοί συμφωνούν, βάζουν τους όρους, φέρνουν τα μουσικά τους όργανα, τις μάσκες και τα αξεσουάρ τους για να μεταμορφωθούν σε ήρωες του Αισώπου και να αφηγηθούν πέντε μύθους του. Οι Δυο Τράγοι, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, Ο Βοριάς και ο Ήλιος, Ο Κάβουρας και το Φίδι και ο Λαγός και η Χελώνα, συνθέτουν μια πολύ καλά οργανωμένη παράσταση, σε ένα αυθόρμητο παιχνίδι μπροστά στα μάτια των θεατών.

©Τάσος Βρεττός

Κείμενα γραμμένα με φρεσκάδα και χιούμορ, φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά μας τους κλασικούς μύθους του Αισώπου, ηθοποιοί περνούν από τον ένα ρόλο στον άλλο, κιθάρα, τύμπανα, άρπα, magic drum, μουσική γαβάθα και άλλα μουσικά όργανα εναλλάσσονται, μέσα στη χαρά και τον καταιγιστικό ρυθμό του παιχνιδιού. Ηθοποιοί και θεατές βουτούν σε αυτό το παιχνίδι αναζητώντας τις βαθύτερες αιτίες των πολέμων, των συγκρούσεων και του εκφοβισμού.

Όπως και στην πραγματική ζωή όμως, έτσι και στη σκηνή, μερικές φορές το παιχνίδι σοβαρεύει. Τι γίνεται τότε; Είναι ώρα να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Να αφήσουμε την ιστορία μετέωρη και να αναρωτηθούμε: Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι έχουμε ανάγκη να αλλάξει; Τι λόγια θα έλεγε ο ήρωας αν μιλούσε; Τα παιδιά παίρνουν το λόγο σε μια ουσιαστική διάδραση, που έχει ως στόχο να ανοίξει ερωτήματα, να δημιουργήσει επιλογές και να ανοίξει δρόμους μέσα στον θορυβώδη και γρήγορο κόσμο που ζούμε, δίνοντας τον κατάλληλο χώρο για σκέψη και σιωπή.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος για μια ακόμη φορά, δημιουργεί μια παράσταση με κέφι και ευαισθησία, με κύριο στόχο να ανοίξει δίοδο επικοινωνίας με τους θεατές και να μοιραστεί ιδέες, σκέψεις και απορίες, όλα αυτά που γεννούν οι ιστορίες!

Διαβάστε επίσης:

«Αισωπομαχίες!», από την ομάδα Μικρός Νότος σε περιοδεία