Τα «Ελληνικά Γράμματα» συμπληρώνουν ένα έτος από τον Νοέμβριο του 2017, όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα βιβλία για τη νέα περίοδο της λειτουργίας τους. Παρακάτω δείτε αναλυτικά όλα όσα πρόκειται να κυκλοφορήσουν το προσεχές διάστημα.

Δύο βιβλία που θα προστεθούν στη Βιβλιοθήκη Ουμπέρτο Έκο

Το έργο «ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ» [μετάφραση: Χαριτωμένη Βόντα] συγκεντρώνει κείμενα που έγραψε επί σειρά ετών ο Ιταλός διανοούμενος. Μακριά από πανεπιστημιακές αίθουσες, συνέδρια και τιμητικές τελετές, ο Έκο παρουσιάζει αυτά του τα έργα στο καθιερωμένο πλέον φεστιβάλ γραμμάτων, τεχνών και επιστημών La Milanesiana, στο οποίο συμμετείχε ως ομιλητής κάθε χρόνο. Το κείμενο είναι συχνά εμπνευσμένο από το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ, αλλά παράλληλα θίγει ζητήματα φιλοσοφίας, αισθητικής, ηθικής, σημειολογίας και μέσων ενημέρωσης. Είναι η πεμπτουσία του σύμπαντος του Έκο, διατυπωμένη σε μια γλώσσα ευχάριστη, γεμάτη ειρωνεία, κάποιες φορές παιχνιδιάρικη, αλλά και κοφτερή όταν είναι απαραίτητο.

Οι ρίζες του πολιτισμού μας, οι μεταβαλλόμενοι κανόνες της ομορφιάς, το ψέμα που γίνεται αλήθεια και μεταβάλλει την πορεία της Ιστορίας, η εμμονή με τη συνωμοσία, οι εμβληματικοί ήρωες της σπουδαίας λογοτεχνίας, οι μορφές της τέχνης, οι αφορισμοί και οι παρωδίες είναι κάποια από τα σημεία έλξης ενός βιβλίου εμπλουτισμένου με τις εικόνες που ο συγγραφέας χρησιμοποιούσε στις διαλέξεις του.

«ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ» [μετάφραση: Μαριάννα Κονδύλη] περιλαμβάνουν κείμενα που ταξιδεύουν από την κριτική της ερμητικής παράδοσης και την εξερεύνηση των πιο ασύδοτων ερμηνειών του Δάντη, του Λεοπάρντι και του Τζόυς μέχρι τις προσωπικές εξομολογήσεις του συγγραφέα ως αναγνώστη των ερμηνευτών των μυθιστορημάτων του και τις οριακές καταστάσεις όπου ανάμεσα σε δύο Τζοκόντες πρέπει κανείς να αποφασίσει ποια είναι η αυθεντική. Ευφυέστατα και πνευματώδη κείμενα που συζητούν τα όρια της ερμηνείας, τη «σπατάλη» της ερμηνευτικής ενέργειας και τα κριτήρια οικονομίας της ανάγνωσης.

Στο έργο αυτό ο Έκο επιχειρεί να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην πρόθεση του αναγνώστη και στην πρόθεση του έργου (όχι όμως και σε αυτήν του συγγραφέα, που παραμένει απροσπέλαστη!). Αλλαγή κατεύθυνσης, λοιπόν, από την παλιότερη τάση που ευνοούσε προκλητικά την πρόσληψη και την ερμηνεία, προς ένα πλαίσιο συμφωνιών –έστω και προσωρινών και διαψεύσιμων– ανάμεσα σε ερμηνευτές που σέβονται τη σημασιολογική συνοχή ενός έργου. Ο Έκο σε μία από τις καλύτερες στιγμές του.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

«ΤHE ROOSTER BAR», John Grisham

[Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής]

Το νέο πολυαναμενόμενο δικαστικό θρίλερ από τον κορυφαίο του είδους Αμερικανό συγγραφέα. Ο Grisham καταφέρνει για ακόμη μία φορά να εκπλήξει κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Τρεις τελειόφοιτοι της νομικής ανυπομονούν να αποφοιτήσουν για να αρχίσουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Μέχρι που καταλαβαίνουν πως είναι και οι ίδιοι θύματα μιας τεράστιας απάτης. Και ενώ έχουν ήδη δανειστεί πολύ μεγαλύτερα από τις δυνατότητές τους ποσά για να παρακολουθήσουν τον τρίτο χρόνο μιας από τις χαμηλότερες σε δυνατότητες και φήμη νομικές σχολές της χώρας, μαθαίνουν πως η σχολή αποτελεί κρίκο μιας αλυσίδας που περιλαμβάνει επίσης ένα τραπεζικό ίδρυμα με εξειδίκευση στον φοιτητικό δανεισμό καθώς και έναν διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο ξέρουν πως υπάρχει τρόπος. Τρόπος για να γλιτώσουν από το τεράστιο χρέος, να εκθέσουν την τράπεζα και να ξεσκεπάσουν την τεράστια απάτη, και να επωφεληθούν και οι ίδιοι. Για να το κάνουν υπάρχει μία και μόνο προϋπόθεση: Να εγκαταλείψουν τη νομική. Δεν είναι τρελό να εγκαταλείψει κάποιος τη νομική λίγους μήνες πριν το πτυχίο; Μπορεί ναι αλλά μπορεί και όχι.

«ΤΟ ΓΚΡΙ ΤΑΓΙΕΡ», Αντρέα Καμιλλέρι

[Μετάφραση: Γιάννα Σκαρβέλη]

H λογοτεχνία του Καμιλλέρι είναι πλούσια σε γυναικείες μορφές. «Το γκρι ταγιέρ», μια σκοτεινή και συνάμα αισθησιακή ιστορία, είναι το ψυχογράφημα μιας αινιγματικής γυναίκας και ταυτόχρονα η προβολή του αστικού καθωσπρεπισμού και της υποκρισίας που χαρακτηρίζουν την «καλή» –και διεφθαρμένη– κοινωνία της σύγχρονης Σικελίας. Ήρωες του μυθιστορήματος ένα υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας και η δεύτερη σύζυγός του, Αντέλε, μια σαγηνευτική φαμ φατάλ, η οποία ωστόσο δείχνει απόλυτα αφοσιωμένη στον ίδιο και στον γάμο τους. Στη μακροχρόνια, άμεμπτη καριέρα του ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είχε λάβει τρεις ανώνυμες επιστολές. Οι δύο πρώτες ήταν παλιές. Η τελευταία είχε έρθει πρόσφατα και έκανε σαφείς υπαινιγμούς για την πίστη της νεαρής και πανέμορφης συζύγου του.

Η Αντέλε είναι μια γυναίκα με άγριο αισθησιασμό αλλά με συμπεριφορά σεμνή και τυπική σε όλα, ακόμα και στο ντύσιμο. Γι’ αυτό κανείς δεν απορεί που σε ιδιαίτερες περιστάσεις φοράει ένα άψογο γκρι ταγιέρ. Το ρούχο αυτό ωστόσο έχει βαθύ συμβολικό νόημα. Ένα νόημα που ο σύζυγός της θα ήταν καλύτερο να μη μάθαινε ποτέ… Ο μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας Αντρέα Καμιλλέρι αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις ικανότητές του ως ανατόμου της γυναικείας ψυχής.

«ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ», Stuart MacBride

[Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου]

Μετά τον «Ψυχρό γρανίτη», τον οποίο υπογράφει ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους του σκωτσέζικου νουάρ, κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Λόγκαν ΜακΡέι, ο οποίος ζει και εργάζεται στη γρανιτένια πόλη του Αμπερντίν. Η δράση ξεκινά με ένα ιδιαίτερα φριχτό έγκλημα: έναν εμπρησμό που καταλήγει στον θάνατο έξι ανθρώπων, εγκλωβισμένων μέσα σε ένα διαμέρισμα το οποίο έχει σφραγίσει ο δολοφόνος. Το ίδιο βράδυ ανακαλύπτεται το πτώμα μιας πόρνης η οποία έχει χτυπηθεί μέχρι θανάτου, και ο Λόγκαν ΜακΡέι αναλαμβάνει την υπόθεση. Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων. Θα καταφέρει ο ευφυής και γεμάτος ανθρώπινες αδυναμίες επιθεωρητής να φτάσει στη λύση του προβλήματος; Όπως πάντα, ο ΜακΜπράιντ συνθέτει μια ιστορία γεμάτη έντονες αντιθέσεις και ανατροπές. Περιγράφει τους χαρακτήρες του με εξαιρετικά ζωντανό τρόπο, δίνοντας μάλιστα ρόλο κεντρικού ήρωα στη βόρεια πόλη του Αμπερντίν και στις κακόφημες συνοικίες της.

«ΒΡΕΣ ΜΕ», J. S. Monroe

[Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης]

Το έκτο βιβλίο του Βρετανού επιτυχημένου συγγραφέα και δημοσιογράφου Jon Stock, το οποίο υπογράφει με το ψευδώνυμο J. S. Monroe. Ένα συναρπαστικό, ανατριχιαστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Εθιστικό ως την τελευταία του σελίδα, με ανατρεπτική πλοκή και καλογραμμένους χαρακτήρες που συνθέτουν μια πραγματική ιστορία αγάπης. Η ιστορία ξεκινά όταν ένας νεαρός ερωτευμένος άνδρας αρχίζει ένα απελπισμένο κυνήγι για να ανακαλύψει την αλήθεια.

Έχουν ήδη περάσει πέντε χρόνια από την ημέρα που ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε τον θάνατο της Ρόζα ως αυτοκτονία. Όμως ο Τζαρ είναι αποφασισμένος να μάθει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ. Τη βλέπει ακόμη παντού και, ενώ η βεβαιότητα πως εκείνη είναι ακόμη ζωντανή αρχίζει να γίνεται εμμονή, παίρνει ένα μέιλ: «Βρες με, Τζαρ. Βρες με πριν το κάνουν εκείνοι…» Καθώς ο Τζαρ αρχίζει να ψάχνει όλο και πιο βαθιά στο παρελθόν, μπαίνει σε έναν σκοτεινό κόσμο όπου καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Φτάνει σιγά σιγά στην καρδιά μιας μεγάλης συνωμοσίας που μπορεί επιτέλους να ρίξει κάποιο φως στο μυστήριο του θανάτου της Ρόζα… παρόλο που έχει αρχίσει να απειλεί σοβαρά την ίδια του τη ζωή.

«ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ», Elly Griffiths

[Μετάφραση: Γιώργος Ξενίας]

Το πρώτο βιβλίο μιας σειράς μυστηρίου με αξεπέραστες περιγραφές, έξυπνη πλοκή και γοητευτικούς χα-ρακτήρες από τη δημοφιλή Βρετανίδα συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Elly Griffiths, που είναι το ψευδώνυμο της Domenica de Rosa. Το σκηνικό ένα γκρίζο, υγρό χειμωνιάτικο τοπίο στην ανατολική Αγγλία: κοντά σε ένα αρχαίο ιερό στην παραλία του βόρειου Νόρφολκ ανακαλύπτονται τα οστά ενός παιδιού και η αστυνομία ζητά από την αρχαιολόγο Ρουθ Γκάλογουεϊ να τα χρονολογήσει. Ανήκουν άραγε σε ένα ντόπιο κορίτσι που εξαφανίστηκε πριν από δέκα χρόνια;

Ο Χάρι Νέλσον, ο επιθεωρητής που αναλαμβάνει την υπόθεση, αρνείται να εγκαταλείψει τις έρευνες για το χαμένο παιδί. Αφότου εξαφανίστηκε, κάποιος του στέλνει παράξενα, ανώνυμα σημειώματα που μιλούν για τελετουργικές θυσίες, με αποσπάσματα από τον Σαίξπηρ και τη Βίβλο. Ο Νέλσον ξέρει ότι το ένστικτο και η εμπειρία της Ρουθ θα τον βοηθήσουν να διαλευκάνει την υπόθεση. Ξαφνικά όμως εξαφανίζεται ένα δεύτερο παιδί, ενώ η Ρουθ απειλείται από έναν δολοφόνο, ο οποίος γνωρίζει ότι πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια.

«ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΖΑΛΕΤ ΙΙ – ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», Elizabeth Jane Howard

[Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου]

«Τα Χρόνια του Πολέμου», το δεύτερο μέρος του «Χρονικού της Οικογένειας Κάζαλετ», του εμβληματικού έργου της Ελίζαμπεθ Χάουαρντ που ενέπνευσε την ομώνυμη πολυβραβευμένη τηλεοπτική και ραδιοφω-νική σειρά του BBC, είναι το ίδιο συναρπαστικό και καθηλωτικό όσο και «Τα Ανέμελα Χρόνια». Στο πρώτο βιβλίο η συγγραφέας ακολουθεί τις ζωές των ηρώων έως την «αφελή» διακήρυξη ειρήνης από τον τότε πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Άρθουρ Νέβιλ Τσάμπερλεν το 1938.

Στο δεύτερο βιβλίο οι ήρωες της Χάουαρντ βιώνουν δύο πολυτάραχα χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 1939 έως και το Περλ Χάρμπορ και την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και τότε ακριβώς ξεκινούν και οι μεγάλες ανατροπές στους Κάζαλετ. Οι ήρωες εγκαταλείπουν απρόθυμα τον γνώριμο και ασφαλή κόσμο τους, τον κόσμο των άκαμπτων συμπεριφορών, των τακτοποιημένων κληρονομιών και περιουσιών, και καλούνται να διαχειριστούν το γεγονός ότι πρέπει να ενηλικιωθούν σε μια εποχή που η πατρίδα τους γνωρίζει το βάθος της ναζιστικής προδοσίας και βιώνει τον κίνδυνο μιας επερχόμενης καταστροφικής εθνικής ήττας. Η Χάουαρντ για άλλη μια φορά κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον περιγράφοντας γλαφυρά τις βαθιές ανακατατάξεις και αλλαγές της δημόσιας όσο και της οικογενειακής ζωής στη Βρετανία κατά τις δεκαετίες του 1930 και του 1940.

«Η ΔΕΚΑΤΗ ΚΟΛΑΣΗ», Mempo Giardinelli

[Μετάφραση: Αλέξανδρος Ηλιόπουλος]

Ένα παράξενα σαγηνευτικό μυθιστόρημα γεμάτο πάθη, δολοφονίες, βία, προδοσίες, αποδράσεις και καταδίωξη. Ο Αργεντινός αφηγητής Αλφρέντο Ρομέρο, δύο φορές διαζευγμένος, πλησιάζει τα 50 και βιώνει τη μεγάλη κρίση της μέσης ηλικίας. Για τέσσερα χρόνια διατηρεί μια έντονη σχέση αγάπης με την Γκριζέλντα Αντονούτι, τη σύζυγο του καλύτερου φίλου και επιχειρηματικού συνεργάτη του, Αντόνιο. Μια νύχτα, αναπάντεχα και απρόκλητα, ο Αλφρέντο σκοτώνει τον Αντόνιο. Το παράνομο ζευγάρι βρίσκει τη δολοφονία συναρπαστική και έτσι αποφασίζει να σπάσει κάθε φραγμό ξεκινώντας μια σειρά ανατριχιαστικών τυχαίων δολοφονιών. Ο Giardinelli δημιούργησε ένα είδος γεννημένων δολοφόνων, σε ένα μυθιστόρημα με εξαιρετικές ανατροπές το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από την «Κόλαση» του Δάντη. Εξαιρετικά γνωστός στην Αργεντινή, τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία, και βραβευμένος πολλές φορές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο Giardinelli είναι σίγουρο ότι θα γοητεύσει με τη γραφή του και το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

ΠΑΙΔΙΚΗ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

«ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΚΙΑ», Ευγένιος Τριβιζάς

Εικόνες: Λίζα Ηλιού

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αυτό είναι το μοναδικό ασπρόμαυρο-πολύχρωμο βιβλίο στον κόσμο! Δεν έχει αποτολμηθεί ποτέ παρόμοια έκδοση, με μόνη εξαίρεση ένα βιβλίο που κυκλοφορεί στον Πλανήτη Ροκανμόν στα βάθη του γαλαξία Αστραπακαρούμ Καρακορούμ, του οποίου όμως οι κάτοικοι υποφέρουν από χρόνια αχρωματοψία και το βλέπουν όλο ασπρόμαυρο και συγκεκριμένα σε εξήντα αποχρώσεις του γκρίζου. Η Υπηρεσία Προστασίας της Ανθρωπότητας από Εξωγήινες Εισβολές της ΝΑΣΑ πληροφορεί ότι οι Ροκανμόνιοι σχεδιάζουν να επιτεθούν στη Γη και προειδοποιεί για τον κίνδυνο της αχρωματοψίας τους, που είναι μεταδοτική…

«Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ», Robert Beatty

[Μετάφραση: Γιούλη Δελιοπούλου]

Το πρώτο από τα τρία βιβλία της σειράς με ηρωίδα τη Σεραφίνα, ένα γενναίο και ασυνήθιστο κορίτσι που ψάχνει την αλήθεια της γέννησής της και προσπαθεί να ορίσει τη θέση της στον κόσμο. Ανήκει στα σκο-τεινά υπόγεια της μεγαλοπρεπούς έπαυλης που μένει κρυμμένη μαζί με τον μπαμπά της; Ανήκει στο δάσος το οποίο εκείνος της έχει απαγορεύσει να επισκέπτεται; Ανήκει στις δυνάμεις του καλού ή του κακού; Μια ιστορία φαντασίας και μυστηρίου που θα συναρπάσει τους μικρούς αναγνώστες. Μια παράξενη, υπέροχη περιπέτεια που εκτυλίσσεται με φόντο μια από τις ιστορικότερες και ωραιότερες κατοικίες των Ηνωμένων Πολιτειών, την Έπαυλη Μπίλτμορ, ιδιοκτησία των διάσημων απογόνων της οικογένειας Βάντερμπιλτ, και τη μοναδική δασοσκέπαστη κοιλάδα του ποταμού Φρεντς Μπροντ στα απέραντα βουνά της Βόρειας Καρολίνας. Ήδη μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ, ένα ξεχωριστό βιβλίο από τον πολυβραβευμένο Robert Beatty.

«Η ΜΟΡΤΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΗΤΟΣ ΞΑΔΕΛΦΟΣ», Barbara Cantini

[Μετάφραση: Γιούλη Δελιοπούλου]

Στο πρώτο βιβλίο, «Μορτίνα. Μια ιστορία για να πεθάνεις από τα γέλια», γνωρίσαμε τη Μορτίνα, ένα κοριτσάκι ζόμπι που ενώ λαχταρά τη συντροφιά και το παιχνίδι, δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται στα άλλα παιδιά γιατί είναι διαφορετική από αυτά. Στο δεύτερο βιβλίο, η Μορτίνα, που ζει πάντα στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με τη θεία Εκλιπούσα και τον πιστό της Μύθο, έναν πολύ ιδιόρρυθμο αλμπίνο σκύλο, δέχεται κάποια μέρα την αναπάντεχη επίσκεψη του αντιπαθητικού και ξιπασμένου εξαδέλφου Διλμπέρτου.

Ακολουθούν διάφορα ανεξήγητα γεγονότα: η θεία εξαφανίζεται και κάποια παιδιά από το χωριό έρχονται στην έπαυλη υποστηρίζοντας ότι έλαβαν μια μυστηριώδη ανυπόγραφη πρόσκληση για δείπνο. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν την εξαφανισμένη θεία; Ποιο ρόλο μπορεί να παίζει ο μισητός ξάδελφος σε αυτό; Και τι έχει συμβεί με τη Λαλίστατη Περικοκλάδα που λατρεύει τις φιλοφρονήσεις και τη μουσική; Μια ιστορία γραμμένη με ευαισθησία, χιούμορ και πνεύμα και με την πάντα ξεχωριστή εικονογράφηση της ταλαντούχας Μπάρμπαρα Καντίνι.

ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: «Κοκκινοσκουφίτσα», «Χάνσελ και Γκρέτελ», «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι», «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Εικονογράφηση: Francesca Cosanti

Τρία κλασικά παραμύθια των αξεπέραστων Αδερφών Γκριμ και το αριστούργημα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας του Λιούις Κάρολ, που τα παιδιά θέλουν να διαβάζουν ξανά και ξανά, ανανεωμένα με σύγχρονες εικονογραφήσεις της Ιταλίδας Francesca Cosanti. Όλα διαχρονικά και δημοφιλή, εξακολουθούν να εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και να εμπνέουν γενιές παραμυθάδων και εικονογράφων.

NATIONAL GEOGRAPHIC: «Ελληνική Μυθολογία», «Αιγυπτιακή Μυθολογία» και «Σκανδιναβική Μυθολογία», Donna Joe Napoli

Tρεις πολυτελείς εικονογραφημένοι τόμοι από το National Geographic, που καταγράφουν με έγκυρο τρόπο και συναρπαστικό λόγο τη μυθολογία τριών αρχαίων πολιτισμών: του ελληνικού, του αιγυπτιακού και του σκανδιναβικού. Οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν σε αρχαίους τόπους, να ακούσουν τις ιστορίες της γέννησης του κόσμου και να γνωρίσουν τους μεγάλους θεούς, τους σημαντικούς βασιλείς, αλλά και τις μυστηριώδεις θεότητες και ήρωες κάθε πολιτισμού. Η γνώση των αρχαίων μύθων ενός πολιτισμού δεν είναι μόνο μια γοητευτική αφήγηση που ακούγεται σαν παραμύθι, είναι και μια πολύτιμη βάση για την κατανόηση του σημερινού μας κόσμου. Τα κείμενα είναι της συγγραφέως και γλωσσολόγου Ντόνα Τζο Νάπολι και η εικονογράφηση της Κριστίνα Μπαλίτ.

«ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑ» ΑΓΟΡΑΚΙ – ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Σε συνεργασία με τη White Star Publishers

Μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα, η δημιουργία ενός βιβλίου για το αγοράκι ή το κοριτσάκι μας. Από την πρώτη φωτογραφία έως τα πρώτα αξέχαστα γενέθλια και τα συναρπαστικά τρία του χρόνια: ένα σκληρόδετο λεύκωμα για τα μοναδικά τρία πρώτα χρόνια της ζωής του νέου μέλους της οικογένειας. Σε χρώμα γαλάζιο για αγοράκι και σε ροζ για κοριτσάκι, έτοιμο να υποδεχθεί κάθε πολύτιμη στιγμή του που θέλετε να φυλάξετε για πάντα, με πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, με πολλές θήκες για φωτογραφίες, κάρτες, CD, και άλλα ανεκτίμητα αναμνηστικά των πρώτων χρόνων της ζωής του. Ένα ξεχωριστό υπέροχο δώρο, αναπόσπαστο στοιχείο της προίκας του μικρούλη ή της μικρούλας σας.