Τη σκυτάλη παίρνει ο κ. Δάφνις Κόκκινος, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, που είναι ο μοναδικός Έλληνας χορευτής στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ της Pina Bausch.

Την ομιλία του κ. Κόκκινου θα προλογίσει η χορογράφος κ. Αναστασία Θεοφανίδου.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί masterclass για επαγγελματίες χορευτές στο Βασιλικό Θέατρο.

ΔΑΦΝΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Άρχισε τις σπουδές του στο χορό και στο θέατρο, στο Θέατρο Νέων Κρήτης, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, και πήρε το δίπλωμα του από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Χόρεψε στα Χορικά της Ζουζού Νικολούδη, στους Όρνιθες του Θεάτρου Τέχνης, και από το 1989 έως το 1992 στο Folkwang Tanzstudio, υπό τη διεύθυνση της Pina Bausch, όπου χόρεψε κομμάτια των Pina Bausch, Suzanne Linke, Urs Dietrich, Carolyn Carson, Mark Sieczkarek.

Από το 1993 είναι χορευτής στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ Pina Bausch (Iphigenie auf Tauris, Sacre du printemps, Die siebenTodsünden, Blaubart, Komm tanz mit mir, Kontakthof, Arien, Keuschheitslegende, 1980, Bandoneon, Nelken, Auf dem Gebirge hat man ein Geschrei gehört, Two Cigarettes in the Dark, Viktor, Ahnen, Palermo Palermo, Tanzabend II, Das Stück mit dem Schiff) και από το 2002 ήταν βοηθός της Pina Bausch. Σε αυτήν αφιέρωσε το πρώτο του σόλο Addio Addio Amore.

Ο Δάφνις Κόκκινος δραστηριοποιείται διεθνώς ως δάσκαλος χορού και διευθύνει workshops σε Ελλάδα, Τουρκία, Κορέα, Ιταλία, Σουηδία, Χιλή. Τελευταία του δουλειά η χορογραφία Lamento με τη Σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αυτή τη στιγμή χορογραφεί για το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Stravinsky.