Η Αν (Ζιλιέτ Μπινός) που ζει στο Παρίσι, είναι μητέρα δύο παιδιών και εργάζεται ως ρεπόρτερ στο περιοδικό ELLE, ετοιμάζει ένα άρθρο για το

φαινόμενο της φοιτητικής πορνείας. Οι έρευνές της θα την οδηγήσουν σε δύο ανεξάρτητες νεαρές κοπέλες, την Αλισιά (Τζοάνα Κούλιγκ) και την Σαρλότ (Αναΐς Ντεμουστιέ), και οι συναντήσεις μαζί τους θα την κάνουν να αμφισβητήσει τις πιο βαθιές πεποιθήσεις της για το χρήμα, την οικογένεια και το σεξ.

Η ΤΑΙΝΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑΣ

Είναι γεγονός ότι οι νεαρές φοιτήτριες καταφεύγουν στην πορνεία για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το θέμα αντιμετωπίζεται άλλοτε με ηθική αποδοκιμασία και άλλοτε με ηδονοβλεπτική περιέργεια. Το σεξ σε όλες του τις μορφές πουλάει. Στις σελίδες των περιοδικών συναντάμε διαφημίσεις από αμέτρητα αντικείμενα που ξυπνούν την επιθυμία του καταναλωτή. Βλέπουμε τις γυναίκες να παρουσιάζονται ως αντικείμενα του σεξ. Παράλληλα διαβάζουμε βαρυσήμαντα, ηθικοπλαστικά άρθρα τα οποία καταδικάζουν αλλά ταυτόχρονα γοητεύονται από αυτές τις γυναίκες που πουλάνε το κορμί τους για να αποκτήσουν τα αντικείμενα του πόθου τους.

Θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της φοιτητικής πορνείας μέσα από διαφορετικές γυναικείες οπτικές γωνίες. Μία καταξιωμένη και ευκατάστατη δημοσιογράφος, η Αν, παίρνει συνέντευξη από δύο φοιτήτριες, δύο κορίτσια που θέλουν να βελτιώσουν την κοινωνική τους κατάσταση και που χρηματοδοτούν τις σπουδές τους μέσω της πορνείας. Οι πελάτες αυτών των κοριτσιών είναι συχνά οι σύζυγοι ευκατάστατων γυναικών σαν την Αν. Μετά από αυτή της την έρευνα, η δημοσιογράφος θα αλλάξει οριστικά τον τρόπο με τον οποίον έβλεπε τις προσωπικές της επιθυμίες. Θελήσαμε να εξερευνήσουμε αυτές τις επιθυμίες και από τις δύο πλευρές, χωρίς να ασκήσουμε καμία κριτική.

Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΜΑΛΓΚΟΣΚΑ ΣΟΥΜΟΒΣΚΑ

Διακρίσεις:
• ‘33 Scenes from Life’ : Βραβείο Silver Leopard – Φεστιβάλ Λοκάρνο
• ‘Ένας Ευτυχισμένος Άνθρωπος’:
Υποψήφια για Βραβείο Σκηνοθεσίας – Φεστιβάλ Σάντανς
    Ειδικό Βραβείο Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος – Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης
Άλλες ταινίες: ‘Stranger’, καθώς και οι μικρού μήκους ταινίες ‘Ascension’ και ‘Silence’.
Αυτό τον καιρό: Ετοιμάζει το νέο της έργο με τίτλο ‘Murder of Priest Adam’.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΖΙΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ (Αν)

Διακρίσεις:
• ‘Γνήσιο Αντίγραφο’ : Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού – Φεστιβάλ Καννών
• ‘Chocolat’ : Υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου
• ‘Ο Δήμιος του Σαν Πιερ’ : Υποψήφια για Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ηθοποιού
• ‘Ο Άγγλος Ασθενής’ : Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου
Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού – Φεστιβάλ Βερολίνου
• Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη Ταινία : Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ηθοποιού
Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού – Φεστιβάλ Βενετίας
Άλλες ταινίες: ‘Στιγμές Αγάπης’, ‘Paris’, ‘Βίαιη Απόσυρση’, ‘Κυνηγώντας το Κόκκινο Μπαλόνι’, ‘Η Διάρρηξη’, ‘Κρυμμένος’, ‘Τα Πάθη μιας Γυναίκας’, ‘Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα’, ‘Άγνωστος Κώδικας’, ‘Ένας Ακραίος Έρωτας’, ‘Αιώνιοι Εραστές’, ‘Ο Ουσάρος στη Στέγη’, ‘Τρία Χρώματα: Η Λευκή Ταινία’, ‘Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία’, ‘Μοιραίο Πάθος’, ‘Οι Εραστές της Γέφυρας’, ‘Η Αβάστακτη Ελαφρότητα τού Είναι’, ‘Rendez-Vous’, ‘Hail Mary’.

ΑΝΑΪΣ ΝΤΕΜΟΥΣΤΙΕ (Σαρλότ)

Διακρίσεις:
• ‘Οι Ενήλικες’ : Υποψήφια για Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Νεοεμφανιζόμενης Ηθοποιού
Σημαντικότερες ταινίες: ‘Πέρσι το Χειμώνα’, ‘D’Amour et d’Eau Fraiche’,  ‘Η Αρχή του Κακού’, ‘Ένας Ωραίος Άνθρωπος’, ‘Η Ώρα του Λύκου’.
Πρόσφατα: Την είδαμε στο φιλμ ‘Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο’.

ΤΖΟΑΝΑ ΚΟΥΛΙΓΚ (Αλισιά)

Σημαντικότερες ταινίες: ‘Remembrance’, ‘Los Numeros’, ‘Maraton Tanca’, ‘1.000.000 $’, ‘I Love You So Much’, ‘Janosik: A True Story’, ‘Τετάρτη, Πέμπτη Πρωί’, ‘Η Γυναίκα του Πέμπτου’.
 

Σκηνοθεσία: ΜΑΛΓΚΟΣΚΑ ΣΟΥΜΟΒΣΚΑ
Σενάριο: ΤΑΪΝ ΜΠΙΡΚΕΛ, ΜΑΛΓΚΟΣΚΑ ΣΟΥΜΟΒΣΚΑ
Παραγωγή: ΜΑΡΙΑΝ ΣΛΟΤ
Πρωταγωνιστούν: ΖΙΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ, ΑΝΑΪΣ ΝΤΕΜΟΥΣΤΙΕ, ΤΖΟΑΝΑ ΚΟΥΛΙΓΚ, ΛΟΥΙ-ΝΤΟ ΝΤΕ ΛΕΝΚΕΣΑΝ, ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΝΤΑ
Δ/ση Φωτογραφίας: ΜΙΚΑΛ ΕΝΓΚΛΕΡ
Κοστούμια: ΚΑΤΑΡΖΙΝΑ ΛΕΒΙΝΣΚΑ
Μουσική: ΠΑΒΕΛ ΜΙΚΙΕΤΙΝ