Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών την παράσταση Ελλάδα – Αυστρία: Ισοπαλία!, σε συμπαραγωγή με το θεάτρο Σαουσπιλχάους του Γκρατς, της Αυστρίας.

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης έγινε στην Αυστρία στις 22 Ιουνίου 2013. Στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 3 Οκτωβρίου 2013.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η Κέρκυρα υπήρξε το αγαπημένο νησί της Πριγκίπισσας Σίσυ. Ο Γκαίτε ένιωθε θαυμασμό και νοσταλγία για την Ελλάδα, ως μια σύγχρονη “Αρκαδία”. Η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, ασκούσε πάντα μεγάλη επιρροή και έλξη στον γερμανόφωνο χώρο, αναδεικνύοντας τον τουρισμό σε βαριά βιομηχανία της. Ο τόπος, στον οποίο χόρευε ο Αλέξης Ζορμπάς, αποτέλεσε για πολλά χρόνια υπόδειγμα για τους βορειοευρωπαίους, που θαύμαζαν τον αγνό τρόπο ζωής των ανθρώπων, τα ήθη και τα έθιμα, το φαγητό, ακόμη και τις παραξενιές που συνόδευαν τη φήμη του ελληνικού λαού.

Ηθοποιοί και των δύο θεάτρων, υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-γερμανού σκηνοθέτη, Σαράντου Ζερβουλάκου, οργανώνουν ένα σκηνικό παιχνίδι, βασισμένο στα εθνικά κλισέ και τις “αλληλοκατηγορίες” που εξαπολύονται από τον έναν λαό προς τον άλλο. Ποιος θα αναδειχθεί νικητής;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σαράντος Ζερβουλάκος
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Σαράντος Ζερβουλάκος
Έρευνα: Κρίστιαν Μάγιερ, Αμαλία Κοντογιάννη
Δραματουργική επεξεργασία: Κρίστιαν Μάγιερ, Αμαλία Κοντογιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευρώπη Θωμοπούλου
Δραματουργική συνεργασία: Μαρλίν Μέρχολτς

Ηθοποιοί:
Ματίας Όνερ,
Σίμον Κέζερ
Λίλα Βλαχοπούλου
Μαριάννα Παπασάββα