Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Λίλιαν Βουδούρη ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης των εγγραφών στο δεύτερο κύκλο του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας, με τις επιμέρους ενότητες Ιστορία της Συμφωνίας, Όπερα, Φιλοσοφία της Μουσικής και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Οι εγγραφές αρχίζουν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στις 10.00π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τις ενότητες που τους ενδιαφέρουν (από 1 έως 4) και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.mmb.org.gr ή στο χώρο της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45). Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 80 ατόμων, που επιτρέπει η χωρητικότητα της Αίθουσας.

Για την παρακολούθηση κάθε κύκλου σεμιναρίων, είναι μόνον απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων εντός ορισμένης προθεσμίας. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων, ηλικίας ή δικαιολογητικών. H φοίτηση είναι δωρεάν.

Τα σεμινάρια διεξάγονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώρες 18:00 έως 20:00, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», η οποία προσφέρει την υποστήριξη και το πολύτιμο αρχειακό της υλικό.

Πρόγραμμα Δεύτερου Ειδικού Θεματικού Κύκλου
Κύκλος 9 Σεμιναρίων

Διάρκεια: 29 Φεβρουαρίου 2012 –  2 Μαΐου 2012

Ιστορία της Συμφωνίας: 29/2, 7/3, 12/3, Νικόλαος Μαλιάρας

Όπερα: 14/3, 21/3, Μηνάς I. Αλεξιάδης

Φιλοσοφία της Μουσικής: 28/3, 4/4, Μάρκος Τσέτσος

Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία: 25/4, 2/5, Νίκος Τσούχλος

Ο πρώτος κύκλος του Εργαστηρίου, που ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου, είχε μεγάλη ανταπόκριση (χαρακτηριστικό το ότι οι 80 προσφερόμενες θέσεις καλύφθηκαν στα 45 πρώτα λεπτά των εγγραφών) και απέσπασε θετικότατα σχόλια από το κοινό. Τα σεμινάρια βιντεοσκοπήθηκαν και διατίθενται ελεύθερα στην ιστοσελίδα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό διατίθεται στην σελίδα της Βιβλιοθήκης στο facebook.

Όπως είναι γνωστό, το Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας είναι ο νέος θεσμός που εγκαινίασε τον Οκτώβριο του 2011 ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, με σκοπό να προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα επιμόρφωσης στο χώρο της Μουσικής, μέσα από τη δωρεάν παρακολούθηση ειδικών  σεμιναρίων, τα οποία παρουσιάζουν καθηγητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και  ειδικοί επιστήμονες. Ο θεσμός εντάσσεται στις νέες εκπαιδευτικές δράσεις του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξοικείωση του κοινού με την έντεχνη μουσική δημιουργία και την καλλιέργεια της κατανόησης και της απόλαυσης που απορρέει από αυτήν.