Στο παραμύθι «Η Βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί» παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός νεαρού Πρίγκιπα που αρνιέται πεισματικά να παντρευτεί μέχρι που αντικρίζει το πορτρέτο της Βασιλοπούλας, μαγεύεται απ’ την ομορφιά της και κάνει τα πάντα για να την κατακτήσει.

Μόλις διάβασα την ανακοίνωση για το φεστιβάλ παραμυθιού αποφάσισα αμέσως πως ήθελα να συμμετέχω γιατί αγαπώ πολύ τα παραμύθια και ότι έχει να κάνει με την παράδοση. Απευθύνθηκα στο δάσκαλό μου Δημήτρη Φραγκιόγλου γι αυτό μου το εγχείρημα και του πρότεινα να με σκηνοθετήσει. Δέχτηκε με χαρά και με παρέπεμψε να διαβάσω τη συλλογή Ελληνικά Παραμύθια του Johann Georg von Hahn, που τυπώθηκε στα γερμανικά στη Λειψία το 1864, στα ελληνικά κυκλοφόρησε το 1999 με τίτλο Ελληνικά Παραμύθια από τις Εκδόσεις Opera σε μετάφραση Δημοσθένη Κούρτοβικ. Ξεχωρίσαμε αμέσως το παραμύθι «Η Βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί» για την ιδιαιτερότητά του. Μου άρεσε που το συγκεκριμένο παραμύθι δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά αλλά και σε μεγάλους. Στόχος μας είναι να ξαναζωντανέψουμε την παράδοση των παραμυθάδων και να αφηγηθούμε το παραμύθι με απλότητα, χωρίς εφέ και σκηνικά που θα γοήτευαν το κοινό. Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να κερδίσουμε το θεατή με τη δύναμη και την απλότητα που έχει η τέχνη του θεάτρου. Έτσι κι αλλιώς το θέατρο έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να σε μαγεύει και να ξεπερνάει τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η πρώτη παρουσίαση της Βασιλοπούλας έγινε στον Ξενώνα Ελπίδα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο. Ήταν μια πολύ γλυκιά εμπειρία. Χάρηκα πολύ που είδα το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών.

Info:

Η Ελένη Κερολλάρι γεννήθηκε στην Κοζάνη τον Ιούνιο του 1990. Η καταγωγή της είναι από τη γειτονική μας Αλβανία. Η ίδια νιώθει τυχερή που έχει δύο πατρίδες! Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή “Μαίρη Βογιατζή Τράγκα” το 2016. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου. Από το πρώτο έτος της σχολής έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικά σήριαλ, διαφημίσεις και στο καρτούν του Alpha “Από άλλο ανέκδοτo” όπου δάνεισε τη φωνή της για τον ρόλο της Αννούλας. Συμμετείχε στην παράσταση “The Record” (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Νοέμβριος 2016)  & Michael Silverstone. Δημιούργησε-σκηνοθέτησε το video art “A NORMAL FAMILY?” που προβλήθηκε στο 5ο Open September Φεστιβάλ Τεχνών του Πολυχώρου VΑULT Theatre Plus (2016).


Διαβάστε επίσης:

Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί, στο Θέατρο Παραμυθίας | Από 15 Οκτωβρίου 2017 (2ος χρόνος)