Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα πραγματοποιήσουν καλοκαιρινές συναυλίες παρουσιάζοντας το πρόγραμμα με τίτλο “To be safe”, με την επόμενη συναυλία να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, στην “Αποβάθρα” του Τρένου στο Ρουφ.

 

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρούφ, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσικές από όλο τον κόσμο αλλά και με τραγούδια  από τον καινούργιο τους δίσκο “To be safe“!

 

Μια ιδιαίτερη συναυλία με φωνές και με κιθάρα. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να  πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους, συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado,  ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, τραγούδια της Ανατολίας, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

 

Έχουν συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τον Θ. Παπακωνσταντίνου (cd «Ο Σαμάνος»), την Τ. Λύγαρη, Χρ. Θηβαίο και Γ. Σπάθα (cd «Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή»), τον Βασίλη Λέκκα, τον Ηλία Ανδριόπουλο κ.ά.

 

Από το 2004, συμμετέχουν στις έρευνες του Ερευνητικού Εργαστηρίου Παραστατικών Τεχνών ALMA KALMA ως performers – τραγουδίστριες. Τη σαιζόν 2007-8 παρουσίασαν τις “Μάγισσες στο Ρουφ” και τη σαιζόν 2008-9 τη μουσική παράσταση “Οι κυρίες τραγουδούν και… μπλουζ” στο μουσικό βαγόνι του Orient Express του Τρένου στο Ρουφ με μεγάλη επιτυχία. Το 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός τους δίσκος με τίτλο το όνομά τους.

 

Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, σε χώρους ιδιαίτερης δυναμικής, όπως σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Ρουμανία, Νεπάλ κ.α.

 

Πρόσφατα συνεργάστηκαν τους με τους Rotting Christ για την επική διασκευή του παραδοσιακού ρουμάνικου τραγουδιού “Cine Iubeste Si Lasa” και λίγο μετά κυκλοφορούν από το δικό τους ανεξάρτητο label το δεύτερό τους άλμπουμ

TO BE SAFE“.

 

Τα 10 κομμάτια του album (7 originals και 3 διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών) συνθέτουν ένα ακαταμάχητο μείγμα από blues, rock, ρεμπέτικο, spiritual και world music.

 

Τo rhythm section του δίσκου έχουν αναλάβει οι Αλέξης Αποστολάκης (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Blues Wire) και Χρήστος Τσαπράζης (Ξύλινα Σπαθιά) ενώ την ηχογράφηση και το mastering υπογράφει ο Τίτος Καργιωτάκης (Γιάννης Αγγελάκας, Τρύπες, Θανάσης Παπακωνσταντίνου).

Με τις φωνές τους σε απόλυτη αρμονία, γήινες και μαζί “εξωτικές”, με ερμηνείες εκρηκτικές κι αυθεντικές, με τρόπο που καθηλώνει, που συγκινεί,  που συνεπαίρνει, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα μας προσφέρουν φέτος το καλοκαίρι πολύχρωμες μουσικές παραστάσεις, αναδεικνύοντας τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα την μουσική και τα τραγούδια από τις παραδόσεις της Ελλάδας και του κόσμου καθώς και τις δικές τους συνθέσεις.

 

Δείτε το πρόγραμμα των επόμενων καλοκαιρινών εμφανίσεων της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή:

 

26 και 27 Ιουλίου 2013 – Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα συμμετέχουν φιλικά στις δύο συναυλίες του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 – Ιωνικές Γιορτές, Άλσος Νέας Σμύρνης

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα δώσουν μία συναυλία στις Ιωνικές Γιορτές της Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.