H Ιnner Ear παρουσιάζει τους Electric Litany και GravitySays_I, σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη στο Gagarin 205, το Σάββατο 18 Απριλίου 2015.

Δύο από τις σπουδαιότερες μπάντες για πρώτη φορά μαζί σε ένα μοναδικό live, που θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό.

Οι Electric Litany επιστρέφουν στον ‘τόπο του εγκλήματος’ ύστερα από την μυσταγωγική τους συναυλία το περασμένο φθινόπωρο και αυτή τη φορά συναντούν τους σπουδαίους GravitySays_I στη συναυλιακή τους επιστροφή ύστερα από αρκετό καιρό, λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του τρίτου τους πολυαναμενόμενου album.

Οι Electric Litany δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007 και έχουν έδρα τους το Λονδίνο. Πέρασαν τρία χρόνια γράφοντας μουσική και κάνοντας πρόβες σε εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια και ηχογράφησαν το ντεμπούτο album τους ζωντανά σε τρεις μέρες μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στο Βόρειο Λονδίνο.

Τα αιθέρια φωνητικά, τα αλλόκοτα κιθαριστικά delay, οι ρομποτικοί ρυθμοί και τα διαστρεβλωμένα synths είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νοσταλγικό και lo-fi post rock ήχο των Electric Litany.

Το “How To Be A Child And Win The War” κυκλοφόρησε το 2010 και όχι μόνο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, αλλά κέρδισε αμέσως την αγάπη ενός εκλεκτού ελληνικού κοινού. Ακολούθησαν συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου όσοι είχαν την τύχη να τους δουν, μοιράστηκαν μια μοναδική εμπειρία.

Το δεύτερο album τους, ‘’Enduring Days You Will Overcome’’ περιλαμβάνει μια συνεργασία με τον μυθικό παραγωγό Alan Parsons και κυκλοφορήσε από την Inner Ear σ’ ολόκληρη την Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2014. Ένα μήνα πριν, στις 15/1, εμφανίστηκαν και στο φεστιβάλ Eurosonic στην Ολλανδία.

Η σημερινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Μιάρη (φωνή, κιθάρα, πιάνο, τσέλο, synths), Richard Simic (ντραμς, κρουστά), Benjamin Prince (synths), Παύλο Μαυροματάκη (μπάσο)

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά.

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «Τhe Roughest Sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

To 2011 ακολουθησε το «The Figures of Enormous Grey and The Patterns of Fraud» (Restless Wind) το οποίο αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, ηλεκρισμένος, ταυτόχρονα ακολουθεί πιο παραδοσιακά/ μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

To 2015, μετά από μια περίοδο αποχής από τους συναυλιακούς χώρους, επιστρέφουν, για να παρουσιάσουν ζωντανά την νέα τους δουλειά ”Quantum Unknown”, που θα κυκλοφορήσει εντός του χρόνου από την Inner Ear. Αυτή τη φορά, θεματολογικά, οι Gravitysays_i παίζουν με το σχήμα καθε επιστητού, σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης από την ίδια την ανθρώπινη ματιά. Μουσικά, το πειραματικό και ηλεκτρονικό στοιχείο, αντικαθιστούν τις ηλεκτρισμένες εξάρσεις της προηγούμενης δουλειάς τους.

Η σημερινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους: Μάνο Πατεράκη (φωνή, σαντούρι, κιθάρα), Νίκο Ρέτσο (τύμπανα, synths), Κώστα Στεργίου (keyboards, φωνή), Αλέκο Γεωργουλόπουλο (κιθάρες), Μαμπρέ Κασαρτζιάν (μπασο).