Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 8.30 μ.μ. παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη, με τίτλο Electric Cinema, στo Artion Galleries στην Κηφισιά.

Στην έκθεση ELECTRIC CINEMA, παρουσιάζεται μια σειρά από έργα γεμάτα με ήρωες κινηματογραφικών ταινιών και μικρές εικονογραφημένες ιστορίες, στα οποία οι επιρροές από την pop art και την art nouveau είναι εμφανείς. Ο Βαλυράκης, επηρεασμένος από την παλιά τεχνική της ζωγραφισμένης στο χέρι κινηματογραφικής αφίσας, και πατώντας στην τέχνη της μεταξοτυπίας- “προσδίδει στα έργα του πάθος, σφρίγος, ορμή, βία και πολλαπλές δράσεις, εικαστικά στοιχεία ενορχηστρωμένα με έναν πρωτοφανή σε δυναμική ρυθμό”.

Στα έργα του καλλιτέχνη, “η ωμή και βάναυση σύγχρονή μας εποχή μετουσιώνεται σε αποκαλυπτικό εικαστικό ψυχογράφημα. Δημιουργώντας με ένα αυθεντικό, ανόθευτο από παρασιτικές καταστάσεις πάθος, ο καλλιτέχνης απομονώνει εκείνα τα καίρια στιγμιότυπα, τις καταστάσεις, τις μορφές και τα πρόσωπα, τις χειρονομίες, τις στάσεις και τις εκφράσεις που δίνουν το στίγμα της ατμόσφαιρας”.

Έργο: Reckless 2015 Ακρυλικά σε καμβά 1.80 x 1.00μ