Η gallery Artis Causa στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Παπακαρμέζη. Η ζωγραφική του ενέχει έννοιες όπως γονιμότητα, φθορά, επικοινωνία μέσα στο πλαίσιο της ερωτικής σχέσης, υπαρξιακές αναζητήσεις του υποσυνείδητου, του νοητικού κόσμου και της φαντασίας.

Η αναζήτηση στα έργα του Γιώργου Παπακαρμέζη εντοπίζεται στην ανθρώπινη μορφή και στο πώς ο χρόνος και ο χώρος εντυπώνουν εικόνες στο μυαλό μας και αυτές αναδιπλώνονται με ανεπαίσθητες αλλαγές μέσα από τον χώρο αναπαράγοντας τον χρόνο προς τα πίσω. Σώματα, χρόνος και χώρος μορφοποιούν και μορφοποιούνται, προσδιορίζουν και προσδιορίζονται, διεισδύουν το ένα στο άλλο, αλλού έντονα, αλλού αμυδρά, αλλού γεννούν και γεννιούνται και αλλού διαλύονται.

Ζωγραφικές του αξίες: η σχεδιαστική οξύτητα, η χρωματική ένταση, η ελεγχόμενη χειρονομιακή πινελιά και η παλμική γραμμή. Η αυστηρότητα της γεωμετρίας δημιουργεί μία αντιθετική σύζευξη με τη ζεστασιά και την ορμή του ζωγραφικού ίχνους και  της χειρονομίας.