Η Art 10 Gallery παρουσιάζει την έκθεση Στα ίχνη του Jackson Pollock, με έργα ζωγραφικής του Βαγγέλη Αγναντόπουλου, από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου.

Ο καλλιτέχνης, γεννημένος στην Αθήνα το 1964, με σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών και στο εργαστήρι του Γιάννη Τσαρούχη, με έργο σύγχρονο και αφαιρετικό παρουσιάζει έργα του από το 1987 τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές εκθέσεις.

Ο ίδιος λέει: Το χρώμα γεφυρώνει τη σχέση του πινέλου με τον καμβά. Η ελεύθερη πτώση των χρωμάτων στην τεχνική του Jackson Pollock κυριεύουν το μυαλό και τις αισθήσεις μου. Το φαινομενικά τυχαίο μετατρέπεται σε συναίσθημα χωρίς εικόνα. Οι απότομες εναλλαγές των συναισθημάτων, φόβοι, ενοχές, χαρά, θυμός, λύπη, κυριαρχούν σε κάθε χρώμα. Όλα αυτά ήθελα να τα εκφράσω μέσα από αυτή την τεχνική. Το αδύναμο γίνεται δυνατό και με απορροφά. Η ζωγραφική αναπτύσσει την αφαιρετικότητα και αφήνει τη φαντασία ελεύθερη. Από τις επιφάνειες των χρωμάτων, τα χρώματα αναδύονται ενώ αλληλοεπικαλύπτονται. Η τεχνική του Jackson Pollock μου έδωσε τη δυνατότητα να δω και πίσω από τον καμβά.